fredag 29 april 2022

Ingen jätteinsatts behövdes

trots all nunneört, för vår trädgård är liten. I dag har jag rensat bort den från nästan halva trädgården. 

Den har snart blommat över men ännu inte hunnit släppa sina frön. Nunneörten är fantastisk när den kommer med alla sina färger men sprider sig för mycket i mitt tycke. Det är väl med växter som med oss människor, några av oss tar för sig och anser sig ha rätten att styra över livet även för alla andra.Flera av sockblommorna kände nog lika stor lättnad som jag när nunneörten försvann och det helt plötsligt blev luft och plats i rabatten.


Läste på nätet för ett tag sedan, var kommer jag inte ihåg, att Trio Garden inte bara skrämmer bort rådjur utan också liljebaggar. 


När jag i början på veckan såg de där små röda skalbaggarna bland krolliljorna kände jag mig bara tvungen att göra ett försök. De liljebaggar jag hittat i trädgården sedan dess har val andra växter än just de krolliljor jag sprutat med Trico. Hoppas det fortsätter så men om inte så syns i alla fall baggarnas röda färg på långt håll.

Länkar till TrädgårdsFägring och önskar trevlig helg!

PS! Detta skrev jag i går. I dag var liljebaggarna tillbaka så inte hjälpte det med Trico inte och att temat den här veckan är månadens bild har jag helt missat. Den kommer i morgon eller på söndag.4 kommentarer:

 1. Det har lett for å bli litt mange av denne planten. De har ikke tatt overhånde hos meg, men det blir jo mange flere fra år til år. Jeg speider etter liljebiller hver dag, men har ennå ikke sett noen. De kommer nok...

  SvaraRadera
 2. Sparade undan både ljust rosa och ljust blå nunneörter men vet inte vart jag flyttade dem. Nu känns det som att de lilagrå dominerar och de är inte alls så fina.... Det kommer rensas här också men inte i år.

  Tack - jag ska testa med Trico. Har en flaska med färdig lösning och jag har redan plockat och dödat flera...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ja, de sprer seg veldig, og det har de gjort i min hage også. Samtidig synes jeg de er veldig fine.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Praktisk med noe som ikke trenger for mye stell for å trives. Jeg er veldig glad i stauder.

  SvaraRadera