lördag 6 mars 2021

Drömresan gick till,

är veckans tema i TrädgårdsFägring. Alla resor är drömresor innan de gjorts, tycker jag. Väl hemma igen hamnar de i minnets kartotek. Resor att sedan ibland plocka fram för att njuta mer av.

Några resor jag aldrig glömmer är t.ex kinaresan vi gjorde för 20 år sedan och då klättrade högt på en raserad bit av 
Kinesiska Muren för att komma upp till en intakt del av densamma någonstans upp i bergen men såg också bl.a trädpionerna blomma i Hangzhou,vandringarna i Portugal för att par år sedan


och fjällvandringarna vi gjort.


Nu börjar det dyka det upp nya villgöraresor i våra liv.

Här har vi börjat drömma om Väderöarna och att cykla på Gotland. Inga vare sig lång eller trädgårdsresor direkt men trädgård är ju inte allt här i livet, även om den lilla vi har betyder mycket. Inte minst i dessa coronatider och nu när snödroppar och vintergäck blommar som bäst.

Eftersom temat handlar om det där med resor så måste jag bara nämna att vi hoppas på att få besöka ett riksmöte i Skåne om några månader. Hotell är bokat men längre än så har vi inte kommit, avvaktar vaccin mot Covid19.

Fortsatt trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Din vandring i Portugal är den typ av resa som jag själv uppskattar allra mest. Att uppleva det genuina för platsen, som kultur, mat och natur. Och det är när man lämnar storstadspulsen och turiststråken som man träffar på den trevliga och gästvänliga lokalbefolkningen.
  Jag är lite nyfiken, fick du dina cabbage portugesa-frön att gro och blomma?

  Skön söndag! /Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Förra våren grodde fröerna jag sådde av cabbage portugesa och det tre plantorna jag behöll själv växte bra. Trodde länge att jag skulle skörda skotten i bladvecken så många sådana hamnade i wokpannan. På sensommaren blev de stora bladen omslag till kåldolmar. De hade en annan smak än de där från vitkålen men väldigt goda var de och bladen hade en perfekt storlek för att göra stora, stora dolmar.
   Ha det gott och tack för din kommentar.
   Birgitta

   Radera
 2. Hej Birgitta!
  Ljuvliga bilder från när och fjärran. Kinaresan verkar varit en riktig höjdare.
  Nu drömmer man om att resa överhuvudtaget, och att cykla på Gotland kan vara lika lockande som en längre resa.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marika!
   Visst är det så! Det där man har nära sig är ofta en lika stor upplevelse som en jordenruntresa, det gäller bara att ta på sig rätt glasögon.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 3. Så ni har bokat alltså... Jag har knappt kommit in i funderingarna men 2021 kanske skulle bli mitt första riksmöte :) Härliga resor ni gjort och visst är det fint att ha ett kartotek med fina minnen. Det behöver inte vara särskilt långt eller speciellt - det lilla är ofta minst lika bra bara annorlunda.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina!
   Mitt första riksmöte var i Skåne och den gången hade jag så många spännande växter med hem och så många fina trädgårdsminnen. Minnen som fortfarande finns kvar utan att jag ens behöver se fotografier. Fantastiska trädgårdar som jag hoppas få uppleva ännu en gång.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 4. Hej Birgitta,

  Vilka fina bilder du visar.
  Nej, det är ju inte avståndet som ger mest utan intrycken man får och att man tar sig tid att titta och uppleva. Och är man intresserad av växter finns det ju massor av inspiration även i det vilda.
  Hoppas era planer för riksmötet håller.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, nog är det så. Man behöver inte resa så långt för att hitta upplevelser. I dag besökte vi landet och där i gräsmattan blommade frösådda snödroppar för första gången. Kallt så jag har ännu inte sett dem utslagna men det fanns många fler än förra året vid den här tiden.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 5. För några år sedan reste vi en vecka på Dourofloden i Portugal, en vacker dal och mycket att uppleva. Så trevligt att bo och äta god mat på båten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Håller med dig, dalen där Dourofloden rinner fram är mycket vacker. Vi körde längs den från Porto när vi skulle till vårt första boende i nationalparken i norra Portugal.
   Tack för din kommentar.
   Birgitta

   Radera
 6. Rejser er noget mange drømmer om i disse tider, så det må jo være drømmerejser :-)
  Det må have været spændende, at besøge Kina, jeg forstiller mig, at det er så meget anderledes end andre steder.
  Vi rejser ikke så meget, heller ikke når det kan lade sig gøre, men lige nu drømmer vi om, at rejse til England for at besøge vores søn.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lene!
   Ja, kinaresan var spännande på många sätt. Gissar att du precis som jag går och väntar på vaccin mot Covid 19. Har du väl fått vaccinet kanske du kan resa till England. Har vi tur kan vi här få första sprutan i slutet av mars. Hoppas, hoppas.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera