torsdag 16 juni 2016

Här har vi härjat runt i flera veckor.

Helgen som kommer anordnar Bohuslän-Dalslandskretsen inom STA Riksmötet 2016 och vi skall vara med och visa vår lilla trädgård.In i det sista har vi hållit på ute och ibland har det allt hänt att vi frågat oss varför, men trots allt, roligt har det varit. 

Önskar just nu att jag kunde komma ihåg vad det är som fångar min uppmärksamhet när jag själv gör trädgårdsbesök. Det jag kommer på är själva känslan jag får när jag stiger in i en trädgård jag aldrig besökt tidigare men också växtvalet. Det är fortfarande spännande att stöta på nya växter även om den biten har mattats av under senare år och fått mindre betydelse, i alla fall lite mindre, för trädgården är fullplanterad.

Är det någon av alla dem som kommer på besök som kommer att se att det mesta ogräset är borta mellan stenplattorna i gångarna, att buxbomsklot och ligusterhäck är nyklippta, att päronträdet, det där som bara har den svängda grenen kvar, inte har några långa årsskott, att skenkamelian fått torra brunkantade blad i torkan, att en del av pelargonerna i växthuset är planterade i gamla Ekebykrukor, att altangolvet och piprankans spalje är lagade eller att det fortfarande finns lite ogräs kvar här och där i rabatterna?

Till och med garageporten har under veckan som gått blivit lagad. Den som maken, när han backade med kärran lastad med långa järn till sonens altanräcke, lyckades göra hål på. Ett hål som gick rätt igenom. Hade vi inte fått vara med och visa vår trädgård hade säkert inte garageporten blivit varken lagad eller nymålad.

Hjärtligt välkomna alla ni som kommer hit med bussarna under den kommande helgen!


7 kommentarer:

 1. Av det jag sett av er trädgård här på bloggen så finns den där rätta känslan! Skulle gärna komma på besök jag med om det inte vore så långt att resa. Hoppas det kommer bara trevliga människor!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. De är nog som du säger känslan när man stiger in och går runt och tar in helheten som fångar mitt intresse. Själv tittat jag också på små detaljer och byggnationer. Vissa lägger märke till mycket av det där du beskriver medans andra inte alls:) Som sagt vi är olika.
  Fin bild! Smakfullt som alltid:)
  Tack för tipset med Skuggbräckan.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Tror att dom kommer få se en fantastisk trädgård men jag förstår dina funderingar!!
  Det är samma här inför tusen trädgårdar, jag ser bara allt som är oklart trots att jag njuter av min trädgård varje dag med min retuscherande blick.
  Trots allt är det en positiv upplevelse att visa upp trädgården.
  Ha en bra dag
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får en fantastisk helg. Hade så gärna velat vara med på riksmötet och besöken i trädgårdarna men det gick inte så jag kikar in här hos dig istället. Mycket vacker belysning. Slarvar lite med det på sommaren för det är så ljust.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera
 5. Nu är det avklarat och du är förstås både glad och trött. Alla besökare har förstås fått en massa "griller" efter att de suckat hur fint du har det.

  Ha det gott och njut i minnet av allt fint du fått höra!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Din trädgård är ju en riktig pärla. Om du vill veta hur just jag minns den, så är en utav styrkorna enligt mig, att den är liten just, tro eller ej, men den omfamnar besökaren och invaggar henne i trygghet. Ingen park som man vandrar runt i, som trädgårdarna i lantlig miljö, utan en villaträdgård, som borde vara vansinnigt inspirerande för var och en som bor i hus i städerna. Det är an sammanhållen helhet, ett litet paradis med massor av inspirerande detaljer. Och sedan gillar jag husets placering på tomten, att man kan gå runt. Jag minns också underbara ljusgula irisar...... Mums. Ljusgult har blivit en favoritfärg för mig på senare tid.
  Det var roligt att se dig på växtmarknaden,
  Ha en bra midsommarvecka, nu kan ni njuta av allt det vackra i lugn och ro. Och regn har vi också fått!
  Marta

  SvaraRadera