måndag 20 juni 2016

Det har varit en händelserik helg

som bara handlat om trädgård.
Trötta är vi efter långa dagar och sena kvällar men roligt har vi haft. Den största behållningen har, när vi nu ser tillbaka, varit alla glada och positiva människor vi fått möta.
En stor ros till alla er. En 'Charles Austin'.I lördags när vi hade besökare här fick jag några 'nya' växter i trädgården. Trädgårdsamatörer är kunnigt folk. Hostan jag köpt som 'Praying Hands' fick nytt namn. Nu heter den 'Hands Up'.


Enligt Karel Capek i boken Ett år i min trädgård har vi trädgårdsodlare en svaghet för namn. 'En blomma utan namn är, för att tala med Platon, en blomma utan metafysisk idé; den har, kort sagt, icke denna riktiga, fullgiltiga realitet. En namnlös blomma är ett ogräs. En blomma med latinskt namn är liksom upphöjd till en viss fackvärdighet. Växer det upp en brännässla på en av edra rabatter, så förser ni den bara med namnsticka: Urtica dioica, och börjar strax respektera den.' 

Det är kanske så vi skall göra istället för att ligga på knä eller gå med rumpan i vädret och rensa ogräs?4 kommentarer:

 1. Ja, vilken helg! Och extra glad blev jag över 'Black Joker' Tack Birgitta!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Haha ja kanske jag ska sätta ut en namnskylt med Aegopodium podagraria istället för att rensa :) en fantastisk helg har det varit i alla fall :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jeg kom meg nesten avgårde til riksmøtet, men innså at det ville bli veldig travelt med tanke på nært forestående ferie ;-D Ønsker deg en flott sommer!

  SvaraRadera
 4. Tack för en fantastisk helg i Uddevalla med omnejd! Vilket jobb ni alla lagt ner på era trädgårdar och på arrangemanget som helhet.
  Det var så roligt att få se din fina trädgård på riktigt, inte bara på bild.
  Ha en skön sommar!
  Karin

  SvaraRadera