måndag 2 maj 2016

Ett nytt stöd,

fick magnolian igår. Det där numera väldigt smala trädet som inte klarar att stå upprätt utan stöd vann jag 2009 då Bohuslän-Dalslandskretsen firade sitt 40-års jubileum. 
Magnolian heter 'Rose Marie' x 'Goldcup' och har aldrig blommat. När jag vann den var den nästan bara en rak pinne på 90 cm. Nu är det ett åtskilliga meter högt träd och de senaste åren har jag stammat upp det för att få höjd på kronan och för att kunna gå rak under nedersta grenvarvet, har man en liten trädgård så har man.I vår kommer magnolian med två knoppar, knoppar som blivit brunfärgade av frosten vi hade för en dryg vecka sedan men som ändå kommer att visa vilken färg det är på blommorna.Sju år är lång tid att vänta om man har åren framför sig men så här i efterhand har tiden gått väldigt fort. 

6 kommentarer:

 1. Sju år! Konstig magnolia som väntar så länge. Men nu kommer den nog att kaxa på sig, med ett så otroligt fint stöd! Makens verk?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jag hade gjort samma sak, format trädet tills den passar in i min värld.
  Gillar stödet. Jag har hört att man inte ska binda fast ett ungt, nyplanterat träd så stenhårt som många gör utan bara precis så att det har lite svängrum. Det ska vara bra för rötterna att röra på sig lite med stammen, det stimulerar rotutvecklingen. Även träd behöver röra på sig alltså, inte bara vi människor.
  Sen vågar jag inte ens tänka på hur det kommer att se ut hos dig om några år när magnolian börjar blomma på riktigt. Ojojoj.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 3. Magnolian har fått ett snyggt stöd i livet. Visst låter sju år mycket när man tänker framåt, men bakåt är det inte mycket. Nu har du ljuvlig blomning att se fram emot.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. jag minns också, EN blomma första året :)

  SvaraRadera
 5. Den knoppen ser väldigt lovande ut :) Snyggt stöd också :)

  SvaraRadera
 6. Mye nydelige blomster på disse trærne. Håper de blomster hos deg snart .
  Klem Christina

  SvaraRadera