torsdag 28 april 2016

Drömmar om rosa

är denna fredagens tema i Blommig Fredag.Innan jag igår började leta trädgårdsbilder på rosablommande växter skulle jag sagt att rosa är den färg jag tycker allra sämst om och den finns inte ens med i mina drömmar.
Rosa, småflickornas favoritfärg i tyll och prinsessklänningar, romantikens och kärlekens så kallade skimrande färg men också naivitetens och lite löjets färg, en känslornas färg.Trots att det är en färg jag inte tycker om älskar jag pionerna, särskilt dessa laxrosa 

den enkelblommande rosen 'Dainty Bess' hör till favoriterna bland de rosor vi har i trädgården.

Till favoriterna hör också den rosablommande pelargonen 'Mårbacka' och den här Lewisian, L. columbiana. Den blommar rikligt och klarar vintrarna ute finfint även som krukplanterad bara den får lite regnskydd.
Det verkar som om jag har drömmar både i och om rosa fast jag inte visse om det.


Trevlig helg! 

11 kommentarer:

 1. Det är roligt det här med färger, själv har jag länge avskytt rosa både i kläder och i trädgården men med åren har det ändrats och jag tycker nu att en rosa pion eller en cerise echinasea är mycket vackra blommor som jag inte skulle vilja vara utan i min trädgård. Ibland undrar jag vad det beror på är det åldern, trender, presentationen eller vad är det som gör att jag nu kan uppskatta färger och blommor som jag för en 10 år sedan tyckte var hemska.
  ;-)

  Måste bara kommentera också hur snygga dina dina plåtavskärmarna är, oj så mycket inspiration, min hjärna går på helvarv just nu. Trevlig helg! /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Vackra rosa blommor :)
  Jag tycker inte om rosa färg, men nytiden jag tänker at det är färgton som spelar roll :) Lättare at acceptera alla rosa blommor som vi har i vår trädgården :)

  SvaraRadera
 3. Åh så mycket vackert du visar, själv har jag med åren blivit mer o mer förtjust i rosa, även när det gäller kläder, kanske för att jag nu är gråhårig och passar bättre i den färgen :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Det finnes mange fine rosa blomster, og det trenger ikke bli alt for romantisk og prinsesseaktig. Det spørs hvordan de kombineres. Jeg liker dine rosa:)

  SvaraRadera
 5. Du har ju en annan rosa dröm som jag drömmer om: Din hybridkejsarolvon som jag har sett i blom tidigt på våren. Den var rena drömmen. Därför köpte jag en som jag hoppas ska trivas att blomma och växa i kruka.
  Ha en trevlig 1 Maj!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Heisann.... rosa kommer an på... Ikke på klær, ikke på vegger, ikke på biler, ikke på møbler ...men på blomster, ja takk, men så er vi jo ikke lenger 3 1/2 år! Ha en fin uke ;:OD)

  SvaraRadera
 7. Vilken ljuvlig ros, den tyckte jag väldigt mycket om! Och ditt första foto, ja det är ju helt gudomligt romantiskt! Tänk att man tror att man vet vad man tycker och så visar det sig att man faktiskt har en del undantag ...

  SvaraRadera
 8. Dainty Bess - så vacker! Googlar genast på den och ser att den blommar länge men bara är härdig till mellansverige.

  'Dainty Bess' ser fantastisk ut - men är tydligen bara härdig till zon 3. Kanske kanske i ett soligt skyddat läge här?
  Första bilden häftig med den orange bollen mitt i det karamellrosa!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Precis som mig gillar du "egentligen" inte rosa, men har ändå favoriter i den färgen!? Fast det är nog så enkelt att ALLA färger är vackra i trädgården och i naturen, även om det finns några man inte tror sig gilla. Bl.a. så gillar jag inte när man har röda och gula tulpaner! Iaf inte dom där vanliga man köper i matvaruaffären. Tycker det visar lite brist på fantasi. Men så ibland råkar man komma till en trädgård där det är tusentals i just dom färgerna...och då är det urtjusigt!*fniss*
  Och på tal om urtjusigt så är det precis vad den första bilden du visar är!!!
  KRAM
  Susie
  Susie

  SvaraRadera
 10. Tack för din kommentar. Sedär, du hittade mycket i rosa trots att det inte är "din" färg. / Britt

  SvaraRadera
 11. Så kan det vara.. en del saker är jag omedveten om :) Tyckte mycket om alla de rosa du visar. Den lilla lewisian var helt ny för mig. Din magnolia ser väldigt spännande ut, hoppas få se bilder av den utslagna blomman.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera