torsdag 28 februari 2008

Städdag

hade jag tänkt ha inne idag men solen visade sig redan ganska tidigt på förmiddagen och därför blev det som det brukar bli när jag går ut för att bara titta runt lite innan jag sätter igång. Det blev en heldag ute.
Klippt bort sockblommornas gamla blad, även blåsippornas bruna blad har jag tagit bort och fjolårets torra växtrester. Lite tidigt kanske men lökväxternas blommor blir så tilltufsade om de har hunnit slå ut innan skräpet tagits bort.

Den ena krokusen efter den andra börjar slå ut. På långt håll ser man bara vilken färg den har men kryper man nära, och det gör man ju när man tar kort, är de fantastiskt vackra.
Crocus sieberi ssp atticus
Crocus malyi
Crocus imperati 'De Jager'
Dagens roliga överraskning är att jag hittade knoppar i Helleborus thibethanus. I förrgår fanns där ingenting alls och idag såg det ut så här…

11 kommentarer:

 1. Jag hoppas också att helgen bjuder på lite sol, så jag känner för att vara ute i trädgården.//Britt

  SvaraRadera
 2. Oj, sådana fina krokusar du h ar! jag tror bestämt du är en riktig finsmakare... ;-)
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Hello, I sent you an email a couple of days ago, thought I would comment here to let you know, just in case the email ended up in your spam folder.

  Zoë

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder. Det doftar vår ända hit. Så tack för det! :-)

  SvaraRadera
 5. Ja så fin dag det har varit. Underbara bilder du visar, men jag hittar inte bilden på H. thib.? Jo, jag vet att jag är halvblind!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 6. Du gjorde heil rätt, man får passa på vid fint väder.Härliga krokusar! Mina har inte börjat blomma ännu/Merja

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga krokusar... ger en känsla av "vill ha" och VÅR!

  En trevlig helg önskar jag dig!

  Kram Annie

  SvaraRadera
 8. Städa kan man ju göra regniga dagar som denna! :) Härliga vårbilder du bjuder på och tack för boktipset! Snödroppsbilderna från vårbesöket väcker mitt ha-begär. Tänk så många söta varianter det finns. Men det gäller såklart för krokus och julrosor också. Du som har många varianter av julrosor kanske kan ge tips om inköpsställen (kanske kommer de från england?)? Ha en härlig lördagskväll! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Oh.. vad skönt det låter med lite uteliv.. här har det blåst och regnat och helgen är vigd åt keramikkurs som är sååå rolig nu efter första dagen.. får hoppas på fint väder i veckan så jag kommer ut lite. Vilka vackra olika krokusar du har och visst är det så att man får krypa riktigt nära för att se alla små fina detaljer.. Kram/ Monica

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara bilder på alla din blommor du har. Väldigt imponerad av att du kan alla dessa latinska namn. Tänk när vår trädgård har växt upp så mycket att jag med kan ha så mycket fint i den. Kommer garanterat tillbaka hit för tips o råd. Tack för dina fina ord på min sida. Jag kämpar på.

  SvaraRadera
 11. Verkligen fina krokusar du har.
  Annika

  SvaraRadera