fredag 31 mars 2023

Aprilväder så här sista dagen i mars.

Halva dagen i dag har det snöat. 

Julrosornas rosalila blommor har kantats med vitt 

och både snödroppar och snöklockor har fått göra skäl för sina namn.

Galanthus 'S. Arnott's' blommor har hängt tungt mot marken och nere i högra hörnet skymtar Galanthus plicatus 'Wandlebury Ring'.

Purpurkål och ringblommor, några av de fröer som efter sådd hamnat i kallväxthuset har redan börjat gro och hyacinterna, som fått flytta in på grund av minusgraderna nattetid, förgyller med sin doft den lilla stund jag dagligen tillbringar där.

Vädret, det där vädret, blir som det blir men just nu önskar jag lite mer värme och gärna sol. Helgen som kommer skall bli solig men värmen dröjer. Jag kan ju inte få allt, även om jag gärna vill, utan måste nöja mig och glädjas över det jag får, även minusgrader och snö.

Länkar till TrädgårdsFägring.

Allt gott och Trevlig Helg!

3 kommentarer:

 1. Hej Birgitta!
  Vi hade ett förskräckligt snöoväder på onsdagen, trodde redan att vi inte skulle kunna åka till Nordiska Trädgårdar mässan på torsdag. Men det gick fint. Vi har sol och fint idag men värmen har inte hittat hit. I växthuset är det riktigt skönt. Har planterat några blomgrupper och pioner som jag köpte på mässan. Hade tänkt mig gula hyacinter på mässan, men den försäljaren var inte där, tyvärr. Han har så fina vårblommor. Dina vårblommor får kämpa mot snön, mina är helt inbäddade under snön.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Den senaste veckan har det snöat lite varje dag. Och värmen har absolut inte funnits där. Dina bilder visar himla väl hur det har varit. Igår gick jag en runda i solskenet men först sov jag i solstolen. Nu kanske det vänder?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. En bit in i april är det fortfarande bitande kallt och (idag) även snö. Inte alls vad man vill ha. Dina bilder fångar hur den den här våren varit så fint. Hoppas på värme till påsk.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera