lördag 13 november 2021

En lite grå novemberdag

som gått mer än fort, då jag mest suttit med en stickning och lyssnat på boken om Tora Dahl och poeterna på Parkvägen. Boken, som är skriven av Jesper Högström heter Jag vill skriva sant, har gett mig en ny syn på några av mammas favoritförfattare och poeter och mönstret till stickningen kommer från Erika Åbergs bok Sticka varmt och mönstrat.

Veckans tema i TrädgårdsFägring är 'Årets bästa' och stickning finns just nu bland det roligaste jag kan göra men vad som är det bästa, bortsett från familj och vänner, varierar med årstiderna och handlar då så gott som alltid om trädgård.

Veckan som gått har jag tagit hand om allt vintergrönt klipp från landet, mer om det nästa vecka då temat är 'Planera för advent' och under alla turerna runt i trädgården återigen sett de där gröna små 'spjuten' försiktigt sticka upp. Skriver försiktigt  för fortfarande måste man titta noga för att se dem.

Att ibland redan i slutet av januari återigen få se trädgårdens första snödroppar i blom och då ha hela våren framför sig med


vintergäck 


och blåsippor hör till det bästa jag vet i trädgårdsväg och snart är vi där.

Fortsatt trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Härliga bilder och jodå, snart är vi där igen! Bland blåsippor och fågelkvitter....jag längtar!!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titti!
   Med tanke på den hastighet tiden har är våren snart här igen.
   Allt gott!
   Birgitta

   Radera
 2. Hej Birgitta!
  Håller fullständigt med. Just nu är det inte så mycket i trädgården, så stickningen har kommit fram. Men på våren får vi igen njuta av alla fina vårblommor. Lika efterlängtade varje år.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marika!
   Det gäller att ta vara på de dagar man får, bara njuta och sticka när man kan.
   Allt gott!
   Birgitta

   Radera
 3. Tänk det är samma här... ..stickning är det som är bäst innesyssla just nu. Men jag ser fram emot att olika snödroppar ska sticka upp till våren. Det ska bli spånnande att följa dina sorter.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina!
   Hoppas nu de där lökarna från mig lever upp till förväntningarna.
   Allt gott!
   Birgitta

   Radera
 4. Ja, nå går det snart den riktige veien igjen :D Blåveis er helt klart et høydepunkt. Ha det godt!
  /Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Irene!
   Såg bladverket på några av blåsipporna idag när vi krattade löv. Det behövs ingen vår för att blåsipporna skall höra till trädgårdens höjdpunkter med tanke på deras vackra blad.
   Allt gott!
   Birgitta

   Radera
 5. Ja, jag sitter också och tittar igenom bilder som får mig att längta till våren och den där speciella känslan när allt vaknar upp igen. Otroligt fina bilder du visar.

  Allt gott! Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulrika!
   Skall under veckan som kommer försöka fotografera mossan och de vintergröna barrkvistarna jag hade med hem från landet i förra veckan. Kvistar som blivit till ganska så många kransar. Kransar som nu både hänger, ligger och står i våra utekrukor. Nog är det just nu i adventstider mycket tacksamt att ha växtvilliga barrväxter kring sig i trädgården.
   Allt gott!
   Birgitta

   Radera
 6. Just nu känns det nästan ofattbart att allt kommer att explodera i blomning igen om några månader.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera