fredag 30 april 2021

Valborgsmässoafton

och sista dagen i april. Coronasmittan gör att vi i år håller oss hemma trots att vi fått första vaccinsprutan.

Nunneörten blommar som aldrig förr med blommor i många olika färger men den är ju promiskuös av sig, korsar sig hej vilt med likasinnade i sin omgivning och frösår sig rikligt. 

Inte så konstigt kanske att den då snart tagit över hela aprilträdgården. Njuter och tröstar mig med att den blommar över ganska så fort.

Får fröställningarna stå kvar kommer det många, många, nya blommande plantor om ett par år. Misstänker att de flesta blommorna kommer att vara i olika lila nyanser men man vet ju aldrig, kanske dyker det upp någon mer färgstark och spännande. Den som lever får se.

Trevlig helg och fortsatt fin vår!


4 kommentarer:

 1. Det är så fint när de börjar breda ut sig i mattor med varierande nyanser. Och det är samma här det är helt ok eftersom de försvinner så snabbt. Jag har börjat försöka separera ut några av de allra ljusaste blå och rosa får se vad det blir av det projektet på sikt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta!
  Vilka fina färgsprakande rabatter. Har ingen nunneört, men tror att jag har haft den. Tror den kom in med någon annan växt, men den är inte kvar. Vi har haft några riktigt sköna dagar, hoppas att det fortsätter.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 3. Sikken farvepragt der er i dine bede. Man bliver helt glad af at se alle de farvestrålende blomster. De gule tulipaner på det nederste billede er så smukke.
  Hav en god søndag!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. På dansk hedder din fine plante Hulrodet Lærkespore og det er en plante mange ikke er så glade for, men jeg synes nu den er så fin og sikke mange farver du har den i. Jeg har den i forskellige lilla farver og er bare så glad for den, den breder sig meget, men forsvinder jo hurtigt igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera