tisdag 11 augusti 2020

Krukplanteringar och sommar 2020.

Karamellblomman, Crassula coccinea, 


från Bosses Trädgård, föll jag för i slutet av maj och det bara för att den skulle blomma länge och tåla torka och det har den verkligen gjort. Den plantan jag då köpte står fortfarande lika fin på bordet vid entrén.


De vitblommande vildpelargonerna  P. australe  med små och många blommor på långa stjälkar har blommat överdådigt hela juni, juli och snart halva  augusti. Kan det bero på den pelleterade hönsgödseln jag lade i botten på krukorna när jag i maj planterade om dem? Gissar att det är så.

Vad gräset på bilden heter har jag glömt. Det har klarat några vintrar i kruka och kommer från Fryles trädgård i Varberg.

Hostor med vita blommor hör till de verkliga favoriterna bland alla 'favorithostorna' i trädgården och just nu blommar den här som allra finast. Hosta 'Paradis Beach'.


De flesta hostorna som blommar med lila blommor har inte längre några blomstjälkar kvar, de flesta, ja nästan alla, är bortklippta, 

förutom på denna och fin är den, Hosta 'Totally Twisted'.

Det är inte bara växterna som skapar en trädgård utan också ljuset, eller hur?  Just nu är det sensommarljuset som både förför och förtrollar.

Härligt med mer sommar, sensommar med bad, stora luktärtsbuketter och gott på grillen.

Hoppas solen och värmen varar riktigt länge.

Ha det fortsatt sommargott!

Birgitta

2 kommentarer:

 1. Det er dejligt at have nogle holdbare krukkevækster. Crassulaen står godt, og farven er så fin. Det er også en fin kurv, den vokser i.
  Hvide hostablomster er virkelig skønne.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elna! Ja crassulan som jag inte känt till tidigare har verkligen överraskat med sin långa blomning och torktålighet.
   Fortsatt fin sommar!
   Birgitta

   Radera