måndag 24 februari 2020

Lite vintrigt idag


med minusgrader under morgontimmarna


men sedan kom solen som både jag och inköpen från snödroppsresan till Storbritannien njutit av. 


Snödropparna jag samlat på mig under resans trädgårdsbesök klarade timmarna hem i både handbagage och resväska riktigt bra och efter en dag ute i solskenet står de nu i växthuset under flera lager fiberduk. Hade egentligen tänkt plantera ut dem direkt men eftersom vi nu fått minusgrader, i alla fall nattetid, får de stå några dagar i växthuset.
Lite solsken och kanske en resa så man kommer hemifrån får trädgårdslusten att vakna. Idag har jag planterat om snödroppar, flyttat de små granarna jag haft som juldekoration till baksidan av garaget, 


plockat en snödroppsbukett och krukat in Salix Mount Aso som jag hade med hem igår.En rödblommande sälg jag inte stött på tidigare och som jag föll för när jag såg den. Från Japan och härdig ner till -30° enligt etiketten så jag skall ha den i kruka, en kruka som får stå ute året runt.
Och så har jag njutit av julrosorna förstås, som nästan alla slagit ut sina blommor.
Länkar till TrädgårdsFägring.

Ha det gott!

14 kommentarer:

 1. Låter som skön dag :) Den där rödblommande sälgen var verkligen fin...
  Önskar dig en fortsatt glad vecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titti!
   Ja sälgen är riktigt fin, går under namnet Red Cat.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg! Vilka härliga bilder! Så roligt att snödroppsresan blev lyckad och att du fick med dig lite rariteter hem. Så vacker snödroppsbuketten är.
  Här är också lite vintrigt med fyra minusgrader på morgonen men vindstilla och riktigt skönt. Nu väntar jag bara på att snön ska komma som dom hotat med. Vill inte ha snö nu men vädret går ju inte att styra över.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Nu har snön kommit och ganska kallt har vi. Hoppas de utslagna blommorna på julrosorna klarar kylan, om inte kommer de nog igen nästa år. Snödroppsresan var väldigt trevlig, många fina trädgårdar, läckra snödroppar och glada skratt.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 3. Hej Birgitta!
  Härliga bilder, på både snödroppar och julrosor. Riktigt fin sälg. Det var ett härligt väder igår hos oss, njöt för fullt i växthuset med lite sådder.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika!
   Fint vinterväder i dag med mycket sol och bara lite vind. Hade tänkt så lite luktärter men så långt kom jag inte, i morgon kanske.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 4. Nästa snödroppsresa borde gå till dej!
  Här är också minus och fruset i backen så plantering får vänta.
  Den röda sälgen är så fin när solen lyser på kissarna.
  Tack för trevligt sällskap/Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mariana!
   Det var så roligt att få träffa dig och har du vägarna förbi är du välkommen oavsett om det är snödroppar i blom eller inte. Sälgen har fått stå kvar ute ikväll men snödropparna från resan har fått flytta in från växthuset. Här kan det bli 5-6 minusgrader under natten och morgondagen.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 5. Salix Mount Aso må vi være på utkikk etter, den var virkelig fin.
  Ellers er det kaldt og her også, og det spørs nok om det blir endel skader på det som har kommet for langt. Snøklokker og juleroser tåler det heldigvis:-)
  Ha en fin dag /Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eirin!
   Hoppas du har rätt. Hade tänkt lägga granris som skydd på julrosorna idag men kom inte så långt. Hoppas de klarar minusgraderna som Yr lovat.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 6. En liten bukett snödroppar sprider en ljuvlig doft... Jag tog in förra veckan och även de dubbla doftar. Börjar nog bli lite drabbad av galanthofili men har avhållit mig från beställningar.

  Mt Aso är fantastisk men det stog på etiketten att den skulle hålla sig låg. Icke så, första säsongen i och för sig på friland men ändå, drog den iväg över metern och den är ännu bredare. Jag älskar den fortfarande men i år har den satt dåligt med vackra videkissar. Men på sikt kommer den få ett läge som passar storleken bättre.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina!
   Såg Mt Aso ympad på ganska låg stam. Den kanske inte blir så stor, men någon sådan köpte jag inte.
   Ha det gott
   Birgitta

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Piękne wiosenne zdjęcia!
  U nas w Polsce dziś rano też był mróz.

  SvaraRadera