söndag 21 april 2019

Vilken härlig påskhelg vi haft,


och fortfarande har för den är inte slut än.


Efter att jag i fredags skolat om de där långa och rangliga blom och grönsaksplantorna och både sått om och sått lite nytt har jag nästan bara gjort som tjuren Ferdinand, luktat på blommorna och njutit av solen. 
Någon korkek har jag inte haft att sitta under men blommorna har doftat, inte minst lackviolerna, när jag suttit där i stolen utanför rumsfönstret och stickat och bara tänkt ett varv till för det är så himla roligt.
Har stickat mössan Stora Svanen, Bohus Stickning, design Karin Ivarsson 1966.


I dag blev mössan klar, men jag fick repa upp intagningarna och sticka den 10 varv längre för den blev för kort eftersom jag vill ha den rätstickade kanten invikt. 


Själv tycker jag mössan blir både stadigare och så mycket finare om nederkanten går att vika in.


Ju längre jag kommit med stickningen ju mer har jag uppskattat mönstret. Kombinationen av mönsterfärger och maskor i både aviga och räta bildar ett spännande reliefmönster. Att skriva att mössan är klar är en sanning med modifikation för jag har ännu inte fäst en enda tråd och sådana finns det många av men den här mössan kommer ju inte att behövas på länge, hoppas jag.
I morgon skall jag göra det där i trädgården som jag de sista två veckorna av april tänkt men valt bort bara för att det varit så roligt att sticka. Mönsterstickning, flerfärgsstickning skall jag fortsätta med så snart hela trädgården är vårstädad.


I boken Bohus Stickning på nytt finns många fina mönster från glansdagarna under 1940-1960 talen.

Fortsatt trevlig påsk!

6 kommentarer:

 1. Vakker lue! Deilig å bare kunne sitte i sola og slappe av.
  Jeg har notert navnet på luen :-)
  Her har jeg holdt på i hagen 5-6 timer hver dag, og fått gjort endel, men det er langt fram til den er ferdig vårstelt. Tre fasaner har også ødelagt endel, flotte å se på, men ingen gjester jeg ønsker å ha i hagen.
  Kos deg med vårstellet i hagen/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eirin!
   Visst är mössan fin och så rolig att sticka. Förstår att du varit länge ute i trädgården, det är mycket man vill göra nu när åren är här igen.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 2. vilken fin mössa du stickat! välkommen in till mig igen! min blogg har legat nere i fem år men nu beslutat mig för att återuppliva den igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia!
   Har försökt hitta din blogg men gör inte det.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 3. Jamen, otroligt fin mössa! Förstår att den är rolig att sticka. Härlig färg på gyllenlacken och och näpna violer.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette, visst är den fin och så himla roligt det är att återigen sticka. Den färgen på gyllenlacken föll jag pladask för. Fin i rostiga krukor och passar bra till vårt faluröda hus.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera