fredag 1 februari 2019

Februaris första dag är det idag


och vinterpoesi är veckans tema i Trädgårdsfägring.
Ofta har vi regniga och slaskiga vintrar här på Västkusten men nu ligger snön vit och fin, i alla fall om man bortser från vägarna.


Den ligger där så orörd och bäddar in trädgården i mjuka former.
Snö, belysning och mörker, visst är det lite poesi?


Och det är också alla dessa vackra gråmulna dagar som vintern bjuder oss på, eller hur?

Väntar på värme och nog känns det som om både badhytterna som står där på rad och de upphängda fiskeredskapen gör precis som jag.

Idag kom fröerna från Impecta och Runåbergs. Bara doften från fröpåsarna när jag öppnade emballagen fick mig att känna längtan efter att få köra fingrarna i jorden.


Föll pladask för den ruffsigt fina ringblomman som ni kan se på den ganska så dåliga bilden. Den, ringblomman alltså, blir nog härlig att kunna plocka buketter av.


Tulpaner är mer en form av vinterpoesi för mig än en efterlängtad vårblomma. Nu i kylan och mörkret är det så härligt att på köksbordet kunna sätta en krispig bukett med dessa färgstarkt glada blommor.
Fortsatt fin vinter och trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Vakre vinterbilder, og det er helt klart poesi i vinterlandskapet :-)) Jeg kjente meg igjen i dette med duften fra frøposene, så jeg tror jeg lar meg inspirere til å sende avgårde en liten frøbestilling ;-)) Fin helg til deg!

  SvaraRadera
 2. Det är något lugnt och fint med de gråmulna och snöiga dagarna. Och plötsligt blev jag sugen på att gå och öppna kuvertet från Runåbergs... Beställde mycket tidigt när jag fick se en röd spetskål i sortimentet men sen la jag undan hela härligheten i ett skåp. Tagetesen är fin och nu tänker jag att den skulle klä petunian 'Ingrid' som de hade i sortimentet hos Impecta rätt fint.

  Ha en härlig helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut, redskapen och båtarna väntar på att få komma ut. Fröna väntar på att bli sådda, och så börjar allt om igen.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Mycket poesi i bilderna och doften av fröpåsarna kan jag frammana när som helst! Ett av mina tidigaste doftminnen. Tror till och med att den kan ha fått mig att börja odla.
  Ovanligt läcker tulpan!
  Önskar fin helg
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Der er masser af poesi i dine vinterbilleder 😀
  Og glæden ved at åbne for en pakke med frø, føles også som poesi.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
 6. Det er en fin tid når den bikker nytt år. Da ser vi med forventninger mot våren. Så deilig med frø du har fått allerede. Jeg har fått masse grønnsaksfrø, men tenker jeg vil vente litt med å så :) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Fine (poetiske) bilder fra vinterhagen og landskapet.
  Nå sår vi, og kan snart glede oss over små, grønne spirer :)

  SvaraRadera
 8. Din första bild är sann poesi, så vackert snön ligger och så vackert lamporna lyser!

  SvaraRadera