lördag 4 augusti 2018

Nästan bara häcksax som gäller.


Igår när vi kom till landet efter en dryg veckas frånvaro fick jag ta fram häcksaxen. Ringblom, reseda och kryddtagetes hade tagit för sig på andra växters bekostnad och 


kornvallmon tog absolut ingen som helst hänsyn till purjolöken. Nu är både jättevallmo (sparat fina frökapslar) 

och kornvallmo bortrensade och ringblom och reseda nerklippta. Hoppas de två sistnämnda kommer tillbaka. Har både gödslat och vattnat för att ge dem ork till ny blomning. 


Den ynkliga purjolöken får nu när kornvallmon är borta både mer ljus och mer livsrum så kanske det kan bli något av den.


Att sommartid när vi är på landet kunna hämta den egenodlade lunchen eller middagsmaten är både roligt och spännande. Man vet inte i förväg vad som kommer att serveras vare sig till lunch eller middag. Det är tillgången i grönsakslandet som bestämmer.
Att odla grönsaker blir bara roligare och roligare. I alla fall om man som jag har möjlighet att vattna en sådan här torr sommar, men det har ju inte alla, tyvärr.

Fortsatt härlig sommar trots vattenbristen!2 kommentarer:

 1. Det var ellers et flot porrebed med alle de blomster. Næsten synd at fjerne alle valmuer...
  Vi har også en del bønner i køkkenhaven, men ellers ser det ikke godt ud i tørken.

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 2. Jättevallmon är så fin! Hade dem ifjol också, men i år har t o m endel vallmon strejkat i torkan så det blev inga. Får försöka igen i nästa år.
  Har också odlat endel grönsaker, men mest sånt som går att äta direkt, för jag är så lat med att lägga in osv. Ha det fint!

  SvaraRadera