lördag 17 mars 2018

Här har vi kallt just nu


så snön ligger fortfarande kvar. Det känns som om det är väldigt längesedan vi fick uppleva en vinter med skarsnö och dagsmeja. Gillar knarret som blir under skorna en sådan här härlig vinterdag som vi haft idag.


Snödropparna i trädgården 'plöjer' sig upp genom snön. 


Är det riktigt kallt som nu böjer de sig mot marken men annars står de bara där. Här är det Galanthus 'John Gray' som nickar mot snön.


Galanthus ´Bertram Andersen' vars lökar står skyddande under kopparstarren Carex buchananii har blommor som fortfarande ser ganska oansenliga ut, men när väl värmen kommer på riktigt slår de ut och visar upp trädgårdens största snödroppsblommor.

Själv njuter jag av vintern även om lusten att trädgårdera bara blir större för varje dag som går. Julrosen, snödropparna och vintergäcken vi hade med hem från Gartneriet Spiren i Danmark för en månad sedan har fått flytta ut under dagarna och tillbringat nätterna i matkällaren, husets kallaste plats, i nästan en månad.


Lite tråkigt att jag inte kan njuta mer av både julros och vårcyklamen men förhoppningsvis finns de kvar i trädgården även nästa vår. Här finns många vintergäck på väg att slå ut men också en Sarcococca hookeriana 'Purple Stem' vars blommor doftar så fort solen värmer.
Nu närmar sig årets trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar, och under de dagarna hoppas jag växterna vi köpte i Danmark skall klara sig i växthuset om vi sveper in dem i många lager fiberduk.
Denna vårvinter har jag konstigt nog inte alls längtat efter vår utan lyckats ta dagarna som de kommer och njuta av dem. Fröer, grönsaksfröer, har jag köpt men frösådder har jag ännu bara börjat fundera på. Tänker vänta tills jag kan ställa ut dem i växthuset. Däremot klippte jag ner pelargonerna i förrgår, de få jag har kvar, så nu står krukor med pelargonsticklingar och lapar sol innanför dörren till balkongen. Alla kommer inte att rota sig men om det bara blir några så bli jag mer än nöjd.
Jo, jag tycker om blommor och allt som har med trädgård att göra men också om både prylar


och stickning. Sedan några dagar tillbaka stickar jag på en blommig tröja, 

fair isle knitting marie wallin shetland, och det är väldigt roligt men det gäller att ha läsglasögonen på.

Fortsatt trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Hon gör så vackra mönster Marie Wallin :) Var hittar du garn? Butiken jag brukade köpa i inne i Göteborg har stängt.

  Sen blir jag väldigt glad av att se Sarcococca trivas hos dig. Skulle gärna vilja ha en och odlingserfarenheter såpass nära mig låter lovande.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har försökt titta in på din blogg men lyckas inte. Sarcococcan trivs men har nu under de kalla nätterna med barfrost fått ett och annat brunt löv.
   Glad Påsk!

   Radera
 2. Ser härligt ut med snödropparna, hoppas de vill blomma hos mig i år. Men än så länge ligger de under snön. Vi har haft soligt och fint i flera dagar, snödrivorna har blivit mindre, men det är mycket kvar. Skall bli kul med trädgårdsmässan, brukar besöka den med dottern, blir en trevlig dag tillsammans. Mönsterstickning är riktigt kul,det blir en fin tröja.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blir den fin men det återstå att se. Blir det ingen tröja så blir det kanske en fin kudde.
   Glad Påsk!

   Radera
 3. Här orkar absolut ingenting ta sig upp genom det isiga snötäcket. Stadigt kring minus 10 nattetid men idag gick termometern upp till ett par plusgrader mitt på dagen, den intensiva vårsolen värmer men den biter inte synbart på snötäcket. Så ja, jag är avundsjuk!
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra från dig. Själv är jag väldigt dålig på att kommentera bloggar just nu men det har varit mycket som hänt. Hoppas ni njuter av ert fina orangeri. Glad Påsk! Birgitta

   Radera
 4. Jag såg lite av snödropparna tidigare men sen när snön kom tillbaka försvann dom och nu går det inte att se något för snön ligger fortfarande kvar. Kyligt och kallt på nätterna och bara någon plusgrad när solen skiner. Då är stickning en bra syssla, det brukar jag också göra ibland. Nu är det bara att fortsätta vänta. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det gått mer än en vecka sedan din kommentar. Har hunnit besöka trädgårdsmässan, flyttat ut trädgårdsmöbler för att sitta ute i solen och läsa och börjat vårstäda rabatter från gamla fjolårslöv. Kallt har vi men våren måste väl vara på väg. Glad Påsk till er båda.
   /Birgitta

   Radera
 5. I år har ni i södra Sverige fått snö i flera omgångar. Tänk vilken livskraft det finns i växter. I över en månad har jag ljusblåa krokus längs med husgrunden. I omgångar har de varit täckta med snö och när det har töat så står de där. Måste berömma dig för den fina tröjan - sååååå vacker kanske ska sticka något i väntan på våren men först blir det trädgårdsmässan här i S-holm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Besökte också trädgårdsmässan och fast man inget skall ha hittar man alltid något som får följa med hem. Tröjan är rolig att sticka men jag kan bara lyssna på radio eller en bok för annars går det på tok.
   Glad Påsk!
   Birgitta

   Radera