fredag 15 december 2017

Julklappstips till trädgårdsnörden

är denna veckas tema i Blommig Fredag och jag misstänker att de blir minst lika många och olika som det finns plånböcker och trädgårdar.
Här kommer mina tips på julklappar och de består mest av upplevelser.

Tidigt i februari, en helt underbar snödroppsresa till England 


eller en mindre tur till grannlandet Danmark. På Gartneriet Spiren har de en snödroppshelg den 17 och 18 februari 2018.Vackra snäckor att dekorera med finns alltid plats föroch det finns det för blåssippsplantor också. Fröna behöver sås färska för att gro optimalt och fröer finns att köpa bl.a  från England.


En trädgårds/snödroppsvän som vet vad som står på ens önskelista och som skickar meddelanden när snödroppsfavoriter finns till salu på t.ex eBay. Ett medlemskap i en trädgårdsförening, Riksförbundet Svensk Trädgård och Sällskapet Trädgårdsamatörerna är exempel på föreningar där man får möta och lära känna många trevliga och kunniga odlare.


Besök är alltid roligt att få. Glada barn och vänner som tittar förbi eller varför inte ge bort en riktig trädgårdsfest.Gunillaberg och Tage Andersen är nästan ett måste och ett sommarbesök där är en underbar julklapp tycker jag.


Till sist ett tips det doftar om. Luktärtsfestival hos Cecilia Wingård.
Nu önskar vi er alla en härligt fin tredje advent!

16 kommentarer:

 1. Jätte fina julklappstips! Så glad jag skulle bli av att få ett sånt:)) Synd att de jag byter med inte är intresserade av trädgård!
  Trevig 3:dje Advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog skulle man ha fler trädgårdsvänner, men var hittar man dem?
   God Jul!
   Birgitta

   Radera
 2. Härliga tips i alla prisklasser :) Medlemskap i en förening är guld och kommande år har jag gått med i er krets. Den där snödroppshelgen är jag helt klart sugen på och nästa år är kanske precis rätt år. Jag kanske behöver en present till till mig själv trots allt :)

  Ha en fin 3:e advent! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina!
   Hotell i Danmark har vi bokat. Att bara ha möjlighet att komma till Gartneriet Spiren en kall vinterdag i februari är helt underbart, tycker jag, men jag är ju inte alltid tillräknerlig ;-))
   /Birgitta

   Radera
 3. Härliga tips om fina upplevelser. Snödroppsslänten är helt underbar.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marika!
   Tack för din kommentar. Sådana snödroppsslänter som i England kan vi nog bara drömma om.
   God Jul till dig och de dina!
   Birgitta

   Radera
 4. Fantastiska tips! Skulle jag få en snödroppsresa av K skulle jag nog börja undra vad som gått snett med honom. Max en timme på en närbelägen plantskola kan jag räkna med....Gunillaberg ska jag definitivt sätta upp på min önskelista - till födelsedagen vilket ju går lika bra. Ha en fin helg.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta!
   Gunillaberg är alltid en upplevelse, tror jag, och att ha ett besök där på önskelistan, är aldrig fel.
   God Jul till dig och de dina!
   Birgitta

   Radera
 5. Dette var gaver det riktig svinger av :D
  Både hagereiser (med følge!) og hageselskap er jo helt genialt!
  God søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett medlemskap i en trädgårdsförening ger så 'himla' mycket. Hur mycket förstod jag först efter att ha varit medlem i STA, Sällskapet Trädgårdsamatörerna i mer än tio år.
   God Jul till dig och de dina!
   Birgitta

   Radera
 6. Jättebra tips Birgitta, inte bara som julklappar utan även som rena trädgårdstips, när som helst! Medlemskap i en trädgårdsförening är en väldigt bra klapp för övrigt. Trädgårdsresorna brukar jag ge i julklapp till mig själv. Jag måste säga att en snödroppsresa verkligen hägrar. Och din bild på blåsipporna är bara så ljuvlig!

  Önskar dig en skön vecka! Nu närmar sig julen med stormsteg.
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. En snödroppsresa till England, om man nu gillar snödroppar, i februari, kan jag varmt rekommendera. Härligt att få uppleva den tidiga våren två gånger.
   God Jul till dig och dina!
   Birgitta

   Radera
 7. Vilka jättefina julklappstips, man behöver ju inte få den direkt utan har något att se fram emot om man t ex får ett trädgårdsbesök i julklapp. Själv ska jag ge semesterpengar till barnbarnen ( dom är i tjugoårsålder)som redan har allt. HA det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med trädgårdsbesök, att få trädgårdsbesök i julklapp, är aldrig fel tycker jag även om man får vänta några månader för att kunna öppna paketet.
   God Jul till dig och de dina!
   Birgitta

   Radera
 8. Bra tips. Upplevelser och särskilt trädgårdsupplevelser kan aldrig bli fel. Gunillaberg har stått på min lista länge men har inte blivit av. Måste försöka komma dit till sommaren.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tur till Gunillaberg när liljorna blommar kan jag varmt rekommendera.
   God Jul till dig och de dina!
   Birgitta

   Radera