fredag 16 september 2016

Ett måste

kan jag väl inte direkt påstå, för inte är det mycket man verkligen måste, men väl ett sensommarbehov och en stark önskan om att kunna plocka buketter. 

Just luktärter och sommarastrar, Callistephus chinensis, kommer jag att odla så länge jag orkar och lusten finns. Astrarna sår jag inte själv utan köper små gröna kvadratiska plastboxar med färdiga plantor som jag planterar ut i slutet av maj. I våras torkade en del av de utplanterade småplantorna bort men i början på juni fanns fortfarande förgrodda plantor att köpa. Astrarna blommar från juni till oktober och bättre snittblommor får man leta efter. 
I tisdags förmiddag när jag kom till landet kom jag till ett mycket eftersatt grönsaksland men trots allt ogräs var astrarna som ett stort färgfyrverkeri bland allt det gröna.

Nu är grönsakslandet rensat och det står stora buketter med astrar på flera ställen i huset. Buketter jag kan njut av länge om jag byter vatten ofta. 

Vilken fantastisk sensommar vi haft - hoppas den fortsätter länge än.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Jag fick inte tummen ur att så luktärtor i år heller :( men jag fick en ljuvlig bukett av Lotta B för ett tag sedan :) Nu har jag också en pallkrage till "plockblommor" så nästa år SKA jag ha luktärtor, astrar, ringblommor och ........ :) Njuter av dina fina astrar under tiden :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hade ettåriga astrar förr men har liksom glömt av det på senare år. Särskilt en sådan här sommar kan man ju verkligen njuta av dem.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Astrar är nog världens tacksammaste sommarblommor. Och visst är buketter beroendeframkallande. Jag har skattat dahliorna på mängder av blommor i sommar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. De snygga kanterna som du har, plåt eller ? Vart har du fått tag på dem, tipsa mig gärna om detta, letar ngt sånt till en ny gång i trädgård. KRAM

  SvaraRadera
 5. Färdiga asterplantor låter som en bra idé! Vem säljer sådana? Kan inte minnas att jag snubblat över dem på våren, men jag har inte precis letat heller.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera