måndag 19 september 2016

Sallad.....

Vis av tidigare erfarenheter sådde jag i våras inte särskilt mycket sallad, bara några fröer av varje sort. Visserligen hade jag lite förgrodda plantor att sätta ut men maj-junitorkan tog de flesta av dem eftersom vi har grönsaksodlingen på landet och inte kan passa med vatten varje dag och frösådderna fick efter att de grott en hårdhänt behandling av grannens katt så särskilt mycket sallad har jag inte skördat den här säsongen. Men trots allt fick några plantor lov att gå i blom. Har aldrig låtit dem göra det tidigare men det skall jag göra i fortsättningen. I alla fall skall några plantor få sticka upp för de är väldigt, väldigt vackra när de på sensommaren står där med sina 'kvastar' av gula små blommor. 

3 kommentarer:

  1. Mange grønnsaker er flotte i blomst :-)) De er også flotte i grønnsakshagen når vinteren pynter med snø ;-)) Fin høstuke til deg!

    SvaraRadera
  2. Jag sådde på tok för mycket sallad i år, vi har inte hunnit äta ens en bråkdel. Till nästa sommar kommer jag tänka om, kanske fler salladshuvuden för det var så coolt att se dom växa, men betydligt mindrplocksallad för den svämmade vi över i.

    SvaraRadera
  3. Often I find the self seeded lettuce grows better than the ones I plant by seed in the spring. I too let several plants flower and go to seed - the pollinators seem to adore them.

    SvaraRadera