tisdag 7 juni 2016

En runda med saxen.

Den senaste vecka har jag varje dag gått en men ibland har det även blivit två trädgårdsrundor med saxen. Inte är det sniglar jag klipper, de har nästan försvunnit i torkan, utan det är aklejornas fröställningar som  knipsas av.
Det gör jag för att förhoppningsvis förlänga blomningen. Det skulle vara så roligt om de ville blomma i ytterligare ett par veckor. Har märkt att om jag klipper bort fröställningarna producerar plantorna fler knoppar. Nästa vecka kommer trädgårdsvänner från Piteå hit och då vore det extra roligt om aklejorna fortfarande blommar riktigt fint för mannen i ett av sällskapen kallar dem kompletteringsväxter, ett betydlig finare namn än det han egentligen menar, nämligen ogräs. Något jag absolut inte håller med om.Försöka duger! 

Tack alla ni som tittade in i vår trädgård igår när vi var med och firade Trädgårdsamatörernas Dag. Det var så roligt att träffa f.d. mammor, pappor och kollegor som jag inte sett på länge,länge men också både trädgårdsvänner och 'vanliga' vänner, grannar, gamla skolkamrater med barn och alla andra som tittade hit.

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Här får de mer än gärna bre ut sig:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vackert vackert! Hoppas nu blomningen förlängs... I år går det väldigt fort i värmen.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Här poppar de upp lite varstans, men det var ett bra tips att klippa av fröställningarna :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att träffa gamla vänner och bekanta. Och bättre ställe än just trädgården finns knappast. Det kan aldrig bli en pinsam tystnad i din trädgård. Det finns alltid något att prata om.
  Jag tror att det är du som fått mig att riktigt upptäcka aklejan. Från början hade jag så "tråkiga" sorter, men nu har jag många fina som gärna få breda ut sig hur mycket som helst - oavsett vad man kallar dem ;-))!

  Ha det jättegott!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja, vad trevligt om jag lyckats få fler att tycka om aklejor.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera