måndag 14 mars 2016

Idag svävade snödropparna för första gången den här våren.

Alla har visserligen ännu inte kommit upp ur jorden med mer än själva den gröna spjutspetsen och några verkar inte komma alls. Lökar som blommade förra våren är helt borta och det skulle vara intressant att veta varför.

De som haft vita små droppar i flera veckors tid slog ut idag i eftermiddagssolen och den ena snödroppen var inte den andra lik.
Denna köpte jag som Galanthus 'Ophelia' 2009 från Avon Bulbs. En Greatorex hybrid mellan G. nivalis och G. plicatus. På många bilder har den gröna streck på de yttre kalkbladen men det har inte den här. Kanske är det ingen 'Ophelia'? Skall forska vidare både i böcker och på nätet.
Galanthus 'Diggory' gjorde jag ett nytt försök med förra våren. Den jag planterade 2012 ruttnade bort eller blev uppäten så det var extra roligt att se denna i blom idag. En G. plicatus, veckad snödroppe hittad nära Wells, Norfolk av Rosie Steele och Richard Hobbs 1993. 
Galanthus 'Wasp' planterades också förra våren. Den var en av snödropparna som fick följa med hem från snödroppshelgen på Gartneriet Spiren. Löken jag köpte kommer i vår med flera blomstänglar.  
Galanthus 'Trymlet' har jag haft i fyra år. Den växer och delar sig bra. En plicatushybrid med lite udda blommor.

Våren är äntligen här, tjälen är borta och i morgon skall jag plantera årets nyinköpta snödroppslökar. 

Härligt!!!!

11 kommentarer:

 1. Vakkert med snøklokker. Jeg satte noen i høst og venter i spenning på hvor mange som dukker opp.

  SvaraRadera
 2. Så mange spennende snøklokker du har :-)) Jeg benyttet anledningen og handlet litt når jeg i Skottland sist høst :-)) Fin vår i hagen!

  SvaraRadera
 3. Så vackra! Alltid kul att se dina olika varianter. Mina är också på gång upp på några ställen, fast de har inte slagit ut än. Och jag har bara dom vanligaste.
  Fina björkris klockor!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Har inte så många olika och så många som du men de jag har är så fina nu :) Det är fortfarande väldigt många som bara precis har tittat upp ur jorden så det lär bli en lång blomning :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. ÅÅÅÅ vilka skönheter!! Så underbart det måste få var att ha vårblom nu
  Jag önskar dig en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Så vackra Snödroppar!
  Här är det ett bra tag till innan vi ser de första vårblommorna.
  Njuter av dina fina bilder istället.

  Önskar dig en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Åh, du har så många fina snödroppar, Birgitta! Synd på dem osm inte kommer igen, men liite skönt att höra att det inte bara är hos mig det blir så...

  SvaraRadera
 8. Så fina !
  Fastnade särskilt för Galanthus Trymlet som verkar vara en pålitlig sort. Planterar du dina snödroppar "in the green" ? Har förstått att man kan beställa direkt från England men det kanske man måste göra i december för att få några. Var köper du dina ?
  Har ingen erfarenhet av snödroppar och skulle så gärna vilja mötas av stora ruggar på våren, det är därför jag frågar.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 9. Vad vore livet utan lite nördig passion:-))!
  Snödropparna jag fick av dig förra året har spridit sig mycket. Hur kan det komma sig? Nu kommer jag inte riktigt ihåg hur du skrev i något inlägg förra året om hur snabbt de förökar sig, men mina måste ha gillat att komma till mig för jag har aldrig haft så många. De dubbla har mer än fördubblat sig. Jarg tror att du skrev att de inte förökar sig särskilt mycket första året??? Kanske kommer jag ihåg helt fel!
  See you tomorrow!
  /A

  SvaraRadera
 10. Så många olika snödroppar! Väldigt fina allihop. Har bara den vanliga snödroppen Snödroppe - så sofistikerad är jag!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Hej på dig, måste tacka dig för de vackra bilderna på snödroppar och för att du även skrivit varifrån du köpt dessa. Ett stort tack för det. Min nya förtjusning är denna blomma.

  SvaraRadera