tisdag 8 mars 2016

Idag kom våren

i alla fall om jag får bestämma. Vårlökarna som fått flytta in och ut under några veckors tid fick idag flytta ut för gott och de fick både grannar och nya krukor.









































De orangefärgade hyacinterna 'Gipsy Girl' har inte slagit ut ännu men det har de ljusgula, Yellow Stone' gjort. 








































Just nu står de med en papperskasse över sig. Inte så mycket på grund av eventuella minusgrader utan därför att rådjuren under natten som gått besökt trädgården och lämnat massor med spår i snön. Gissar att de kommer tillbaka så därför har jag även pudrat krukorna med blodmjöl och hoppas finsmakarna skall bli skrämda och tappa aptiten innan de ens tar första tuggan.








































Julrosen från Gartneriet Spiren, den jag hade turen att vinna på årsmötet i Uddevalla för några veckor sedan, har också fått flytta ut på riktigt.
Pelargonerna, de som inte fick plats i fönstren på övervåningen (där de inte syns så mycket) utan fick tillbringa vintern i papperskassar i källaren på landet har idag krukats in och vattnats upp. 








































Skall bli spännande att se hur många av dem som överlevt den styvmoderliga behandlingen. Så fort de visar minsta gröna livskraftiga skott skall de pysslas om med både värme och mer ljus.


Även tomatfröerna kom i jorden idag. Fyra olika sorter. 'Indigo Pear Drops', Kerstins gula päronformade och hennes röda mini samt Marthas röda, den man kan spara länge, länge och som mognar efter hand.
Sår inte särskilt mycket inomhus nuförtiden eftersom jag inte har någon riktigt bra plats för sådderna. 


























Hade tänkt så tomatfröerna i detta lilla minidrivhus eftersom det får plats på fönsterbänken bland krukväxterna men ångrade mig i sista minuten. 








































Blev mer än nyfiken på detta med odling av micro leaf så därför sådde jag sådana frön istället i det lilla växthuset.






























Tomatsådderna får stå på golvet under fönstret och nära elementet. När de gror skall de få både en ljusare och svalare plats. Frågan är bara var? Tur att det dröjer några dagar innan de gror.... 


4 kommentarer:

 1. Har också planterat lite nytt på trappan så att det i alla fall blir vår där :) Vilken underbart gul hyacint! Hoppas verkligen att rådjuren håller sig borta. Ska nog så lite fröer i veckan (jag som inte skulle så något alls:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Här har det inte gjorts några vår krukor ännu. Hoppas göra det till helgen. Trist att behöva skydda sig mot Rådjur. Är glad för att de inte gillar att vara här men visst är de underbara att titta på :)
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 3. Åh, gul hyacint! Var kom du över en sån?
  Och vilken tur att vinna en julros! Grattis!
  Kram
  Marta

  SvaraRadera