onsdag 22 juli 2015

Styvmoderligt behandlad

har den varit ett bra tag och det mesta av honungsrosen har rådjuren även i år mumsat i sig. I förra veckan när jag gick förbi kände jag rosdoften men såg inga blommor.De hade gömt sig bland de överblommade brunnävorna och på så vis undkommit de glupska djuren. Kanske var det tack vare de där små väldoftande blommorna som det blev fart på maken.


Fortsättningen på den påbörjade spaljen kom snabbt upp och det gjorde också näten som skall skydda nytillväxten. 

Blir skotten bara tillräckligt långa kommer rådjuren inte åt allt utan det blir kvar lite till oss också.8 kommentarer:

 1. Vi fattade att bra beslut i våras pga av ' rådjursbus' - Alloxnät . Antingen tona ner trädgården genom att upphöra med alla läckra växtinköp eller Alloxnät . De sistnämnda vann . Blev såååå bra såååå rätt. Vi har aldrig haft så vackra rosor mm
  Hälsn Maj-Britt

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att kunna "näta" in trädgården från marodörerna, önskar att det skulle kunnas göra här också. Vi får väl se någon gång hur vi kan lösa detta. Härligt för er i alla fall att kunna njuta av både rosen och annat nu :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Den där spaljén blir ju super fin och bra. Attans rådjur. Jag skall klippa ner mina honungsrosor tänkte jag. Får se om de klarar av det.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Hehhee Birgitta! Min är enorm och vi har gjort en deal - vitrumporna å jag: -Ni äter på andra sidan staketet hur mycket ni vill och jag behåller mina intakt på insidan av staketet! Funkar perfekt till bådas belåtenhet. Det är faktiskt roligt att de hur kalätna de grenar som är i skogen är. Rena efterrätten antagligen ;-))!
  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 5. Ofattbart att de kan ge sig på en ros. Min honungsos har i alla fall fått vara i fred än så länge.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Ja fy vad trist om de fina rosorna ska ätas upp av rådjuren, bra att ni sätter upp "staket" så de inte kommer åt. Här i Skottland är det hjortar som kan ställa till det i trädgårdarna.

  SvaraRadera
 7. Säger det igen..tur med en karl som kan det där med svetsning!!
  Läste ditt inlägg med vitlök. Kul med olika sorter och antar att de är då även olika i smaken. Satte vitlök för första gången i höstas. Ska se hur mina mår och dags att smaka dom också. Ska bli spännande!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera