torsdag 4 juni 2015

I går

var de nya borden till växthuset klara och då fick både pelargonerna och ett par köldpinade tomatplantor flytta in.


Sedan den 15 april har mina pelargoner stått ute i både blåst, nästan storm ibland och kyla, för våren har varit kall här i Bohuslän. Ett par, tre gånger har jag under dessa nästan sju veckor täckt dem med säckväv och fiberduk på grund av risk för nattfrost.

Några av pelargonerna har under tiden givit upp men de flesta har klarat sig även om de just nu ser både nakna och spretiga ut. 

Anledningen till att de fått stå ute är att jag inte kunde bli av med de vita flygarna men nu hoppas jag verkligen att omplanteringen, blåsten, regnet och den kalla våren fått mjöllössen att ge upp.

Misstänker att det dröjer innan plantorna vågar visa några blomknoppar men den som väntar på något gott..... 


4 kommentarer:

 1. Hoppas du nu blivit av med de eländiga flugorna. Du ska se att det snart är fullt med blommor nu när de blir ompysslade och fått komma in i värmen!
  Kul att ha besökt Ulla Molins trädgård...det har jag kvar:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta!

  Så fina hyllor. Jag tror pelargonerna har blivit starka och kommer säkert att blomma ännu finare än de brukar. Det finns spannar till dig bara så du vet.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det blev fint med dom nya hyllorna och mycket plats. Hoppas du blivit av med all ohyra , det är tyvärr alltid något man måste kämpa med. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera