måndag 16 september 2013

Idéer är det tillåtet att stjäla.

Gissar att många av er precis som jag, i bokhyllan, har både böcker och trädgårdstidningar, som är sönderlästa på grund av jakten på växtinformation och trädgårdsidéer. För att inte tala om alla kort jag tagit när jag besökt andras trädgårdar, kort som skall få mig att minnas allt det fina och ge mig nya uppslag.
När jag får lust att göra en förändring behövs både inspiration och nya infallsvinklar innan jag förhoppningsvis vet hur jag skall få till det, som jag ännu inte vet hur det skall se ut. 
Ett nytt sätt att se på trädgården har jag haft stort behov av i ett par veckor nu. Här har varit en rokad bland de växter som jag upplevt stått fel. Den hostan måste flyttas dit för bladen passar bättre ihop med den astilben men då måste brunneran flytta för den och hostan är inte fina tillsammans och var skall jag sätta den? Där kanske, den är ju vacker tillsammans med heucheran men då kan ju inte isisen stå kvar där. 
Någon som känner igen sig eller är det bara jag som är småtokig?


Välkommen med på en trädgårdsvandring som  inspirerar och ger nya idéer. Det är ca en månad sedan bilderna togs under ett besök hos goda vänner. Här känns det som om allt hamnat på rätt plats.


Det blir inte mycket text utan bilderna får tala för sig själva.
13 kommentarer:

 1. Vad fint du har det! Jag älskar dina rostiga grejer!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. ÅH så mycket snygga rostiga saker!!! Få nog gå tillbaka och kolla in växterna också....;)
  Tack för titten!

  SvaraRadera
 3. Så väl jag känner igen din goda vän Barbros trädgård. Jag tror att ni är lika bra "kålsupare" när det gäller att "stjäla" idéer och inspiration av varandra;)!
  Birgitta! Den första bilden får mig att rysa av välbehag! Den är så vacker!
  Det känns riktigt förmätet av mig att få er som besökare här till min lilla, anspråkslösa "enklav".../Anja

  SvaraRadera
 4. Åh så vackert! Rost är så himla snyggt i trädgården! Själv känner jag att min inspiration och motivation har börjat att avta lite för säsongen. Känner mig som en växt som sakta börjar att förbereda sig för vintervilan:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Åhhh vilken underbar trädgård, jag som gillar rostiga installationer blev ju helt till mig! Tänk om jag var så stukturerad som du,här hos mig hamnar allt bara av en slump, där det finns plats...tänk när man blir "friherrinna" DÅ skall det bli ordning på torpet, hmm det är väl inte så troligt, men så länge man har kul i sin trädgård så finns det hopp! Kram och tack för alla fina inlägg du gör!Susanne

  SvaraRadera
 6. Her var det mye flotte og mange spennende og kreative løsninger : ) Takk for titten!

  SvaraRadera
 7. Jättefint, jag har nog fastnat i "samlandet-av-växter-åldern", dröjer nog innan jag vill ha just den rätta växten bredvid den mest komplementära....kompisen. Men fint är det på dina bilder!

  SvaraRadera
 8. Nää du är inte tokig,jag gör lika flyttar jag en växt brukar det sluta med en stor flyttcirkus för att få det att stämma med varandra.
  Så vacker trädgård,förstår att där hämtar du mycket inspiration eller ger inspiration. För är man nära trädgårdsvänner så brukar man ju bolla idéer mellan varandra och ofta då föds det nya också.
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 9. Du har det så fint i din trädgård och delar så osjälviskt med dig av tips och ideer...tack för det...!!!
  Älskar alla dina rostiga inslag...var hittar du dessa fina saker...???

  Ha det bra !!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 10. Tack för att du delar med dig av din och andras trädgårdar. Dina bilder ger alltid så mycket inspiration. Jag tycker inte bara du har Sveriges bästa trädgård, utan också Sveriges bästa trädgårdsblogg! Kanske för att jag gillar samma stil som du - rost, pynt och spännande växter, men också för att du visar att man kan ha en jättefin trädgård på en vanlig villatomt. /Ramona, Åland

  SvaraRadera
 11. Inte är det bara Ramona jag skall tacka för all uppmuntran utan naturligtvis alla er som ger kommentarer. Det är både lätt och roligt att göra ett blogginlägg men tiden, trots att jag är pensionär, räcker sällan till för att kommentera tillbaka. Torprosens namn på pensionär är så fint att jag knycker det. Att vara friherrinna låter betydligt trevligare än att vara pensionär, som absolut inte är ett ord jag tycker om. Kanske har friherrinnor mer egen och spännande tid. De slipper troligen både att handla och städa och kan njuta av att vara ute i trädgården hela dagarna ;-))
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Dom där flätade metallkorgarna skulle gärna få flytta hem till mej!!!en fin trädgård!
  Har börjat så smått att flytta men ta bort växter som vill förmycket verkar stämma in bättre hos mej.
  Ha en fin helg
  Mariana

  SvaraRadera