fredag 14 mars 2008

Idag kom våren i alla fall.....på efterlängtat besök.Redan i morse vid halv åtta tiden var solen uppe och där på himlen, har den varit hela dagen. Nu tjugo minuter över fem ser jag de sista strålarna i väster. En sådan här dag och jag har glömt allt regnandet.
Vinterns gamla mosskuddar och enekrans åkte undan och ut kom luktviolerna. De har stått i växthuset ett tag men jag har inte vågat sätta ut dem. Nu står de där och sprider sin doft. I kväll skall de få lite fiberduk över sig för det skall ju bli kallt, sägs det. Frost har vi på nätterna för i morse var det att skrapa bilrutor.


Blåsippor, krokus och julrosor blommar i kapp. Snödropparna finns fortfarande med, de också. Det är bara där de står riktigt soligt som de har blommat över. Tror aldrig jag under de år jag varit trädgårdsintresserad upplevt en sådan vårblomning som det är i år. De tidigaste lökväxterna finns fortfarande kvar, fast de varit igång och blommat sedan januari.
Hoppas solen lyser hela helgen så vi får njuta utav krokusarna, nu när de är som allra finast.
På köksbordet står en riktigt stor bukett med vitsippor och sticker man näsan i den kan man inte ta miste…. Våren är allt här …. fast det både regnar och snöar… 'ibland' :)
Trevlig helg!
8 kommentarer:

 1. Vi har precis en sådan vår som jag alltid längtar efter - tidig och varaktig. Det är så härligt att få njuta av lökväxterna länge, länge...
  Vilka fina bilder du tar!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Vad är det för ett litet träd som blommar i bakgrunden?
  Vi har bara haft regn idag så jag har inte fotat ute.
  Tog några kort på min favorit plantskola och de kommer snart ut på bloggen.
  Ha en skön Helg
  Annika

  SvaraRadera
 3. Men jösses - vitsippor nu!? :) Härligt, vilket vårtecken. Håller med dig om att det är en perfekt vår. Nu kommer allt blomma fortfarande när jag kommer hem på tisdag! Alltid lika trevligt att få kika in i din fina trädgård och kul med översiktsbilder. Julrosorna, tibasten och krokusen ser helt ljuvliga ut. Ha en fin trädgårdshelg! Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Jag är riktigt rejält avundsjuk på din dina utslagna blommor!
  Vet inte riktigt varför mina trilskas så, men en förklaring är nog att jag bor "högt över havet", d v s btydligt kallare än övrig Göteborg.
  Det otroliga är att snödropparna börjar slå ut först nu ordentligt och samtidigt slår VITSIPPOR ut på det varmaste stället på tomten.
  Strax ska jag ut och kolla om det händer något roligt även här.
  Tack för dina underbara bilder!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder! Andas mycket vår och det vill jag ha. Nu ska jag ut igen.

  SvaraRadera
 6. Blev så inspirerad av dina bilder så idag var jag ute och vårstädade när Ken var på jobbet. Har fotat en del som ska visas i ett inlägg. Nu lagom till Ken kommer hem så öser regnet ner, han är inte glad hoppas på bättre väder imorgon. vårkramar Carina

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att våren är på fram marsch. Krokusarna är så fina, de finns i hur många färger som helst tror jag.//Britt

  SvaraRadera
 8. Visst är det vackert ute nu? När solen lyser alltså.... vi fick halvdag med sol idag och sedan lite duggregn, ett riktigt marsväder. Vad söt din krokus är som är vit med lila stänk på bladen. Så Luktvioler är så känsliga för kyla - bra att veta, jag har ju köpt en i år och då får jag ha koll på kyliga nätter. Men har du Vitsippor redan nu?! Kors - det är verkligen tidig - dubbel njutning. Ha en fortsatt bra helg 8`)

  SvaraRadera