tisdag 11 mars 2008

Mera julrosor…Nu har snart blommorna slagit ut på de plantor som ’tänker’ blomma i år. Flera utav dem har jag väntat på i flera år. Dessa två blev jag särskilt förtjust i. Båda kommer från http://alpine-peters.de/

Första året jag var med i STA var Carina Larsson från Ulriksdal på Kivik, http://www.edafos.se/tradgard/
i Uddevalla och pratade om julrosor och hon hade även med sig stora blommande plantor till försäljning fast det bara var i februari. De flesta hybriderna fanns det bara ett exemplar utav och när jag stod där och tittade på dem riktigt kastade sig ha-begäret över mig. Det var nästan att jag slet krukorna ur händerna på de andra spekulanterna. Efter det mötet har jag varit helt fast.
Förra våren var en god vän och jag på julrosvisning i Kivik. Vi var där sista helgen så det var ganska utplockat men några plantor hade vi allt med oss hem ändå. I år tror jag julrosutställningen börjar till Påsk.
Den här och den på bilden ovanför har jag köpt av Carina Larsson. Nu efter fyra år har plantorna blivit stora och kraftiga.

5 kommentarer:

 1. Vilka fina julrosor!
  Tur att inte vi var med på mötet där dom sålde julrosor, vi tre hade nog blivit dom som stått och ryckt i varandras nävar, eller åt minstånde blängt på den som fick tag på den finaste plantan...nä så åpna och otrevliga är vi väl alla inte?
  Vi hade nog grattulerat den andra till ett fint ex.....hm eller? ;)
  Ken

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Underbara bilder på ett släkte även jag är mycket förtjust i.
  Jag tänker också visa snart julroskavalkad - nästan alla är förstagångsblommande efter egen sådd.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 3. Anja
  Något jag verkligen ser fram mot. Det skall bli spännande att få se dina julrosor. Hur har du fått tag på fröer?
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Jag håller på att planera en ny rabatt och den kommer att innehålla minst en julros (den är itne så stor rabatten). Jag har varit i Kivik hos Carina Larsson. Mycket fint finns där. Ska kanske åka dit i påsk, jag har bara ca 4 mil dit.

  SvaraRadera
 5. Du har så fina julrosor att jag blir alldeles sjuk... Skulle verkligen vilja åka ner till julrosfestivalen i påsk - hoppas jag får till det!
  /Katarina

  SvaraRadera