fredag 13 december 2019

Nästan alla växter vi har


och har haft här i trädgården har jag i excelfilen Mina växter.

I den har många blivit rödmarkerade under årens lopp. Rött = 'harvartii' = har varit i min trädgård = numera stendöd.Solhattarna som t.ex Echinacea 'Fatal Attraction', har jag inte en enda kvar av och många snödroppar har bara försvunnit. 

När de under mars månad inte ens kommit upp med några gröna små strån har jag grävt på växtplatsen för att söka svar. Nästan varje gång har jag bara hittat ett skal, en urholkad lök.
Följer skadedjur med när man köper snödroppar in the green? Eller är det bara som jag numera tror?


Ibland känns det som om jag kämpar förgäves med de där växterna jag tycker mycket om och inte tror jag längre på att trägen vinner.


Om ett par månader åker jag återigen på en snödroppsresa och då har jag nog hunnit glömma allt det rödmarkerade i min excelfil.
Trägen Vinner är veckans tema i TrädgårdsFägring och det är något som ni numera vet att jag alls inte håller med om. 
Fler bidrag på temat hittar du här.

Trevlig helg och tredje advent!

6 kommentarer:

 1. Et veldig ryddig system du har! Jeg har rosene registrert på den måten, og bruker små kors ved siden av de som dør... Vel, jeg har akkurat samme erfaring med Echinacea. De vil ikke, samme hva jeg gjør! Og jeg VIL ha dem. Snøklokker her jeg ikke investert i sjeldne sorter av, da forholdene her ikke er optimale, men de få jeg har forøker seg faktisk :)
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Mmm jag har också ett antal, stort, växter med kryss som i long gone. I våras insåg jag att det finns en botrytis, Botrytis galanthina, för snödroppar också. Insåg det när de dubbla decarmerats kraftigt. Så kanske är det förklaringen? Men precis som du är minnet välsignat kort när en ny säsong börjar.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med snödroppsresa och jag är så imponerad över dina excelfiler, men förstås tråkigt när raringarna försvinner på mystiskt vis.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Hej Birgitta!
  Som jag försökte i flera år att sätta lök av snödroppar, men det lyckades inte förrän jag fick dem på rot av en bloggvän. Resan låter härlig, tänk att få frossa i snödroppar.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Det där med snödroppsresa lät härligt!
  Ha en fin lördag...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring
  on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to
  have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work.
  If you are even remotely interested, feel free to shoot
  me an e mail.

  SvaraRadera