onsdag 13 oktober 2021

Spännande med trädgårdsbesök.

Att bara med ett telefonsamtal eller ett meddelande via Instagram bli hälsade välkomna till för oss nya trädgårdar när vi i september besökte Gotland öppnade upp för nya tankar och gav massor med spännande inspiration.

Tyvärr missade jag att fotografera själva trädgårdarna, helheten, utan fastnade i alla de fina detaljerna. Den storväxta Rosa chinensis 'Mutabilis' som vi såg hos Gunilla och Tore i den första trädgården vi besökte var mer än magnifik och det var också grinden vi njöt av att få öppna och stiga in genom. 

En grind som Tore, en av trädgårdsägarna, själv snickrat och snidat.

Enarna från de ganska så höga eneskogarna som vi såg när vi cyklade runt på ön missade jag också att fotografera men i båda trädgårdarna som vi under veckan besökte fanns många spår av dem. 

Båda trädgårdsägarna hade tagit tillvara just enen och nyttjat den på många olika sätt. Att ene är hållbart vet jag men inte hur länge den är det när ena änden av den är nedgrävd i jorden. 

Sticklingarna vi fick av Glaspärlevinet från den sista trädgården vi besökte ser fortfarande livskraftiga ut och förhoppningsvis kan de rota sig trots att senhösten är här.

Bilderna är ju tagna på detaljer som jag fastnade för och bara tips, inte minst för alla er som har ene på tomten att använda i stället för tryckimpregnerat virke.

Många tack till er vi fick besöka!

3 kommentarer:

 1. Det er så dejligt, at besøge andre haver, man bliver altid så inspireret.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lene!
   Visst är det så och ibland är det riktigt svårt att se sig mätt på allt det fina.
   Trevlig helg!

   Radera
 2. Hej Birgitta!
  Alltid trevligt att besöka trädgårdar, man lämnar ofta med många tips och tankar.
  Vacker grind på första bilden och en fin mur.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera