måndag 12 november 2018

Gula blommor, i alla fall många gula knoppar, nu i november,


bjuder Hypericum calycinum 'Hidcote' på längs gången till växthuset.


Vi har haft den i trädgården sedan 1987. Under åren om gått har den bytt växtplats ett par gånger men nu står den på södersidan av ligusterhäcken som vi har mot norr och där verkar den trivas trots torka.

Den är ofta vintergrön men känslig för barfrost. Det händer ofta att den fryser tillbaka under vårvintern. Är slarvig med att täcka den men några granrisgrenar som skydd hade den nog uppskattat.


Här i trädgården brukar den blomma under sensommar och tidig höst men i år när allt är lite upp och ner har den fortfarande, nu i november, knoppar på väg att slå ut.

Ha det gott !

5 kommentarer:

  1. Gult er godt, sikke en yndig blomst.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvaraRadera
  2. Ja, det är mycket som inte är som vanligt år men nya knoppar är alltid trevligt. Undrar om de ska hinna slå ut? Trevligt också med något som behåller sin grönska under vintern.
    Ha det bra/Gunilla

    SvaraRadera
  3. Hejsan!

    Det måste då höra till ovanligheterna att en växt har så fina knoppar i mitten på november. Jag har aldrig odlat den men jag gillar vintergröna växter. Tyvärr är den där tiden på våren ett känsligt kapitel, ibland går det bra eller så går det inte alls. Hela min samling av Calluna dog i våras och jag har inte riktigt förlåtit våren 2018 ännu.

    Hälsningar
    /Gunilla

    SvaraRadera
  4. Hej Birgitta

    Vilken fin Hypericon, jag har bara den med de röda bären. och den blommar inte nu;)
    Så fint att den också blommar nu! Detta året har varit totalt annorlunda!

    Ha en trevlig vecka

    SvaraRadera
  5. Ja den här sommaren har gjort att mycket blivit lite upp och ner. Men det är vackert med solgula knoppar i grå november. På min arbetsplats växte det en lång rad med hypericum som blommade väldigt vackert varje sensommar/höst. Vilken sort det var vet jag inte men tror inte det var 'Hidcote'. Men glad blev man av den gula färgen.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    /Anita

    SvaraRadera