fredag 25 augusti 2017

En underbar plats mitt i skogen

strax väster om Jönköping. 
Tage Andersens Gunillaberg.


Redan första gången jag var där på besök, för sex år sedan, blev jag betagen, tagen och på något konstigt oförklarligt sätt helt uppfylld av allt vi fick se.


Den gången missade vi liljeblomningen för vi var där i början av juni men i tisdags, då både blommade och doftade liljorna.


Gunillaberg, en älsklig plats där allt från Mäster själv 


till djuren och minsta lilla prydnad eller blomma hör ihop. 


Vattenkaren till djuren, 


pratiafaten vid grusgången, Pratia pedunculata,


ljuskronan i orangeriet, 


fåglarna och keramikpäronen i de döda päronträden


 och himmelstrappan.
Hela Gunillaberg är en konstutställning. En utställning där de små, enkla och naturliga detaljerna lyfts fram genom allt det genomtänkt vackra, levande installationer i form av getter, kor, vietnamesiska buksvin och  
växter, både skulpurala och ibland lågmälda så som resedan i gjutjärnsurnan.
Känner mig minst lika tagen efter tisdagens besök som för sex år sedan. För mig är Gunillaberg en totalupplevelse som talar till alla mina sinnen.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Redan efter ditt blogginlägg för sex år sedan blev jag sugen på att besöka Gunillaberg, det suget minskades inte precis nu :) Får se om vi kan pallra oss dit någon gång :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Tak for en dejlig rundtur i Gunillaberg! Hvor er det smukt, og hvor ville jeg gerne opleve stedet.
  Du må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där du beskriver. Har aldrig känt så på nått annat ställe tidigare, förutom i hans blomsterbutik i Köpenhamn möjligtvis.
  Besökte Gunillaberg för två år sedan när Kamelian blommade. Det var vackert!
  Fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jeg er også grebet af den magiske stemning i Gunillaberg. Var der også for 6 år siden, og kan se det er ved at være tid til at vende tilbage.
  Tak for en flot rundtur!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 5. Verkligen stämningsfullt och ganska speciellt. Tack för titten och de vackra bilderna. Har aldrig kommit iväg men det borde jag verkligen göra. Ser också annorlunda mot det mesta jag har sett tidigare.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Ja, det är ett makalöst ställe. Hur hinner han med allt undrar jag. Trots anställda är det ju ändå hans hand över allt och hans konst målad med den stora penseln. Mycket fina bilder också!
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera