tisdag 8 november 2016

Skulle bara..

Löven skulle jag krattat bort från gräs och gångar och lagt som skydd i rabatterna men innan jag fick fram krattan kom Kung Bore och vintern på besök. Oväntad, vacker och överraskande precis som den brukar.Fortfarande har jag kvar ett par krukor ute vars innehåll helt säkert skulle uppskatta att få det lite varmare om både grenverk och rötter. Fortsätter vintern ett tag till skall jag ta in dem.
Tulpanlökarna jag tänkt plantera är ännu inte inköpta och purjolöken vi inte ätit upp står kvar i grönsakslandet. Blir det mildväder några dagar skall jag både plantera och gräva upp.
Det mesta av trädgårdspyntet har flyttats till växthuset. 


Kvar ute finns bara några terrakottakrukor och den halva kristallkronan i äppelträdet. Just kristallkronan skulle jag vilja fotografera med is och rimfrost innan vi tar in den.
De flesta terrakottakrukorna står som på kö i källaren i väntan på att diskas och trädgårdsboken jag just nu ibland 'bläddrar' i är på grund av engelskan rena sömnpillret, My Garden in Spring av E.A. Bowles. Första kapitlet i boken heter When does Spring Commence? Ja och när gör den det? Är det den 20 mars, vårdagjämningen eller den 14 februari, Valentindagen? Något riktigt svar på den frågan finns säkert inte men den 14 februari passar mig mer än bra för då är jag förhoppningsvis i England tillsammans med Lena och tittar på snödroppar. Ser fram mot att träffa på Galanthus 'E.A. Bowles' i någon trädgård och kanske finna löken till försäljning. Stor plats i bagaget tar den i alla fall inte.
Nu när hösten mer eller mindre är över och trädgårdarna både här hemma och på landet gått i vila saknar jag Blommig Fredag eller Blooming Friday. Det var mycket roligt att få ett temaord att fundera på under en vecka. Nog hade det varit väldigt trevligt, tycker jag, om Blommig Fredag fick en fortsättning.

6 kommentarer:

 1. Det håller jag med om.. ett tema att filosofera kring är kul. Men en snödroppsresa är också kul att se fram emot. Här följde löven med när jag skottade idag. De skulle fått komma i sopsäckar och bli lövmull var tanken...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Hade också en hel del kvar att göra därute innan snön föll och föll och faller fortfarande!
  Saknar också Blommig fredag, hoppas någon annan tar över administrationen av den om nu Helena inte kan/vill fortsätta.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vackert med kronan där i trädet! Här är det inte heller färdigt. Räknar med att det töar upp innan jul så jag kan sätta vitlöken och tulpanerna var slut när jag kom till skott att handla.
  Saknar också att titta runt hos alla på Blooming Friday.
  Det kanske är dags för dig att ta över stafettpinnen som samordnare?
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Här skulle vi ha grävt för fiber men G hoppas på att det ska bli lite "bättre tider" så att det går att få ner kabeln ;) Det mesta av krukor o pynt är dock inne, hoppas att vi får en tidig vår nu när vi fick en tidig vinter. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Ja, här kom snön i mängder innan jag hann med och buskarna hann inte fälla sina löv, inte roligt alls enligt min mening. HA det fint. CArita

  SvaraRadera
 6. Jag har hunnit ta in allt som jag brukar förvara inomhus . Kanske för att vi flyttar hem från sommarstället på hösten.
  Så läckert med kristallkrona ute i trädgården.
  Jag har lite prismor som jag brukar hänga i armeringsmattorna och en egentillverkad ljuskrona. Det ger så fint ljusspel när solen lyser.
  Ja nog vore det roligt om Blommig Fredag kunde fortsätta i någon form.

  Trevlig helg

  SvaraRadera