lördag 20 augusti 2016

Nördar,

ett negativt ord tycker säkert många men inte jag. I torsdags när Antoinette, Sophie och jag vandrade runt i Barbro och  Bertils vackert spännande trädgård handlade det mest om just nörderi. 
Vi tittade på udda växter, 
lusläste namn ochfunderade på kombinationer.Nog låter det i alla fall härligt nördigt med förklaringen till varför Bergenia ciliata, strävbergenian, har planteras tillsammans med gräset jag inte vet namnet på. 
- Det röda i grässtråna går så fint ihop med bergenians stjälkar.
Man får titta noga men visst är det så. 


Njöt av rostiga krukor och


alla andra underfundiga saker som Bertil tillverkat gjorde vi också.Vi utbytte erfarenheter, föll för nya växter och fick massor av tips och idéer.

Kanske är de roligaste och mest givande trädgårdsbesöken de man gör hos verkligt 'goda' trädgårdsvänner. Sådana man kan säga precis vad man tycker till och svara helt ärligt på frågorna man får. Det samma gäller när man får besök av dem i sin egen trädgård. Det är själva diskussion om hur man tänker som är så rolig, även om man inte alltid håller med.Tack för alla glada skratt och den goda lunchen. 
Att som avslutning få en planteringsspade i handen tillsammans med 
uppmaningen: 
- Gräva får ni göra själva! Gör inte besöket mindre roligt.

Fortsatt trevlig helg! 

9 kommentarer:

 1. Vilket kul besök. Nördar behövs väl så att öka på den djupa kunskapen. Det finns mycket som är snabbt och ytligt inom alla områden, inte minst trädgård. Länge leve nörden!
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Nörd är bra, då är man specialist! Snygg gruppbild på er hela gänget, tänk vad trädgård förenar!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad det måste ha varit trevligt :) Fint väder, härliga människor i underbar miljö - måste ju bara vara bäst :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen en trevlig stund. Grattis till er idag. Hoppas maten smakade riktigt gott! ;-)
   Birgitta

   Radera
 4. Hejsan Birgitta!
  Vilket mysigt inlägg. Visst är det där finliret med kombon något alldeles speciellt att få ägna sig åt. Ibland önskar jag att någon tog hand om hushållet och allt annat i en veckas tid så att jag fick ägna mig helt åt rabatt"måleri";-)!
  Fina bilder och vilken fin gruppbild på fyra vackra damer.
  Själv har jag kommit på att "allmänheten", med andra ord de flesta som varit hos mig i sommar, betraktar mig som "nördig". Jag tar åt mig "äran" ;-)- även om dessa personer inte ser annat än trädgården som helhet ;-)!
  Däremot skulle jag inte klätt er bild så som jag ser ut, speciellt nu när jag har varit rätt dålig i ett par dar. Jag hoppas på att vara på benen idag, det känns lite bättre nu.
  Ha't
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Kul, rost är fint, nördig är ett fint ord ♥

  SvaraRadera
 6. Jag tycker´nörd´är ett bra ord i samband med trädgård, det talar om att man är vekligt intresserad av allt som har med trädgård och natur att göra och då förstår man också andras passion för växter. Att besöka vänners trädgårdar är så kul, då kan man verkligen snöa in på olika växter och få en givande diskussion om odling och annat för ljust den växten. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 7. Nörd är för mig beteckningen på en oftast spännande person som kan mycket om sitt ämne och att träffa likasinnade är trevligt. Ni verkar haft en givande stund. Hoppas jag också får ägna mig åt finliret snart.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Passionerade människor, nördar, är rejäla och jag gillar dem. Betraktas säkert som en också. Låter som ett härligt besök och gäng.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera