lördag 27 augusti 2016

Färgstarkt och fantasifullt.

Under veckan som gått har min man och jag varit på besök i en färgstark och sinnlig trädgård. 


Han, mannen min, är precis som katten Maija, måttligt intresserad när det gäller trädgårdsbesök men följer ibland med ändå. Den här gången fick han i alla fall en riktigt god middag  och inte behövde han traska runt i trädgården någon längre stund heller. Vi gick så gärna runt själva, Anja och jag.
Mycket hade vi att prata om trots att vi inte träffas särskilt ofta. Har man trädgård som hobby finns alltid samtalsämnen. Jag som tycker om att fotografera hade fullt upp mest hela tiden 


för vart jag än tittade hittade jag motiv. 


Nog är det härligt med människor som vet vad de vill och dessutom ser till att genomföra sina idéer.I någon av Margery Fishs böcker har jag läst: 'Perenner som trivs ger en harmonisk bild och resultatet blir en lycklig trädgård – en lycklig trädgård är en fridfull plats'. Nog var det både en vacker och fridfull plats vi besökte i tisdags. 


Jag som är mer förtjust i en liten pelargonstickling i en terrakottakruka än en stor änglatrumpet översållad med blommor är kanske inte rätt person att ha åsikter men sensommarblomningen var överdådig och trädgården underbar, inte minst i skymningsljuset..

Många tack för ett trevligt besök!

6 kommentarer:

 1. Så roligt för Anja att få besök av någon som verkligen uppskattar hennes trädgård och alla fantastiska, sinnligt tilltalande detaljer i harmonisk helhet! Är riktigt avundsjuk på dig! Roligt att få någon annans blick på hennes trädgård också, dina fina bilder tillför nya perspektiv!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jag följer Anjas blogg och det jag ser där är underbart, så det måste vara väldigt roligt att få se trädgården i verkligheten. Jättefina bilder har du tagit också.
  Ha en fin söndag /Lotta

  SvaraRadera
 3. Ja, jag kan tänka mig att det var något utöver det vanliga! Jag har bara sett den genom bloggen. Allt ser fantastiskt ut.
  Fina bilder av dig!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Det är precis allt du skriver. Är så glad att trädgården öppnades två dagar i somras och att jag fick se den :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder Birgitta, ännu har jag inte fått uppleva Anjas trädgård irl men någon gång så händer det :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Vilket smickrande och fint reportage du har gjort. Dina bilder är så otroligt uttrycksfulla. Du kan fånga "själen" i varje sak med dina bilder.
  Och Maijabilden älskar jag bara! Måste visa den för henne...;-)! Jag tror inte att hon gnäller över den så som undertecknad gjorde...

  Tack Birgitta för de fina bilderna och den fina texten!
  Den värmde! Och förlåt för att jag krånglar...men du känner ju mig...<3
  ...zzz.../A

  SvaraRadera