onsdag 2 mars 2016

Nog undrar jag ibland

varför jag fastnar för vissa trädgårdsböcker?


Det var så roligt när jag för ett par dagar sedan  träffade på boken Hela året i min trädgård av Walter Bauer. Boken som är tryckt 1942 har jag aldrig stött på tidigare. Den är oansenlig, liten till formatet och har inga 'glassiga' bilder. Både fotografierna och teckningarna är små och alla är i svartvitt. 


Walters fru, Lisa Bauer, var bl.a glaskonstnär och under 1970-talet designade hon många fina föremål för Boda, Kosta Boda, som jag då förälskade mig i och fortfarande tycker om. 


Tittar man lite närmare på dem är det lätt att förstå att hon hade ett stort trädgårdsintresse. Det skall bli väldigt roligt att läsa den här boken som hennes man skrivit och få lite mer 'kött' på benen när det gäller deras trädgård.

Mer om Walter Bauer hittar du här. 


5 kommentarer:

 1. Det var jo et morsomt funn du gjorde! Og glassbollen var kjempelekker :-)) Et riktig samlerobjekt! Ønsker deg en flott uke!

  SvaraRadera
 2. Dessa båda har jag aldrig hört talas om...
  Men vilken fin Krokus-skål! Så naturtrogna blommor! Kan man fortfarande hitta alster av frun tror du nånstans? i antikhandel, loppisar?
  Ha en trevlig läsning! Medan våren sakta men säkert smyger sig på...
  Hälsningar Lena i ett gråkallt Blekinge

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt vacker skål. Jag kände inte till det här. Trevligt med en sån gammal trädgårdsbok. Man ser oftast att grunderna för trädgård finns sedan länge även om allt runt omkring förändras, intressant. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 4. älskar dessa gamla trädgårdsböcker ♥

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du hittade den boken, jag vet ju hur mycket du gillar den glasskålen och Lisa Bauer så det är ju förstås jättespännande att få läsa även om hennes man :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera