torsdag 4 februari 2016

Årets första trädgårdsdag.

Solen sken, termometern visade några plusgrader och trollhasselns blommor hade slagit ut. 
Idag har jag klippt bort vissna perenner och börjat ta bort julrosornas fjolårsblad. De låg som en tjock filt över både snödroppar och vintergäck.
Lite tråkigt för fortsätter det här ganska så milda vädret kommer blommorna att slå ut under det där fula grönbruna täcket och det vill jag inte. Vill gärna kunna se när de sträcker på sig i solskenet.
Någon mer riktigt sträng kyla den här vintern vill jag inte ha ifall det inte kommer ett ordentligt snötäcke först. 
Helst önskar jag mig fler soliga dagar med några plusgrader, fina trädgårdsfixardagar.


11 kommentarer:

 1. Med lite tur har vi bara en månad kvar till något liknande, det kan dröja två månader också. Njuter av din vårdag istället.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Så sköna bilder, och mycket knopp hos dig. Så långt har det inte kommit hos mig. Jag var ute och krattade lite när jag kom hem från jobbet, tänkte likadant att man vill ju se krokusen på väg upp, bort med löven:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Oj så många vårtecken du har i trädgården! Kanske gömmer det sig några ute i min trädgård också...

  SvaraRadera
 4. Optimistiska toner och vackra bilder. Skönt med några solstrålar och talgoxtut. Njuter och bereder mig på mer oväder.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Ja, nu vill jag också att det ska handla om plusgrader framöver, lite sol är inte heller fel :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Oj då , våren närmar sig med stormsteg men ibland med några bakslag. Riktig så långt har inte vi kommit för vi fick lite snö häromdan, bara ett par centimeter. Innan snön såg jag att julrosen hade stor knoppar och våririsar på väg upp men rensa bort något går inte ännu. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 7. Underbart, får gå ut och kolla - och inte halka på mossan på vårt berg.

  SvaraRadera
 8. Mmm det var en underbar dag som jag tyvärr inte kunde utnyttja. Och då är det extra kul att njuta av ditt inlägg. Har också kvar att klippa blad och bränna av några saker..

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 9. Alltså det är så underbart att se hur ni där längre söderut i Sverige redan har det som vi brukar ha det först i april! Skulle så gärna pyssla i trädgården redan och utforska växterna som börjar dyka upp. Men här i Finska Österbotten är det fortfarande tjockt med snö!
  /Kitty

  SvaraRadera
 10. Herlige vårtegn hos deg :-)) Jeg ønsker meg også noen dager på pluss siden og gjerne med litt sol på :-)) God helg!

  SvaraRadera
 11. Ja, det börjar kanske bli dags att putsa till julrosorna....jag har inte rikgit förlikat mig med att vintern skulle vara över redan, men de flesta plantorna sätter fart nu ju. Vilkenhärlig trollhassel!

  SvaraRadera