lördag 23 januari 2016

Sommardrömmar

är veckans tema i Blommig Fredag och precis som tidigare hittar du fler bidrag på temat hos bloggen Bland bladlössoch rosor.
Just nu känns sommaren mer än avlägsen. Snön har klätt in min lilla värld med ett tjockt, fluffigt och vitt täcke och vackert är det, särskilt när solen får snön att gnistra. 


Visst finns sommaren i tankarna och jag har börjat planera. Har gjort en inventering av vad som finns kvar i fröpåsarna från förra året, skrivit upp namn på, för mig, nya bekantskaper som jag stött på och gärna skulle vilja odla och dit hör den ljust smörgula ringblomman’Snowprincess’ och tomaten ’Indigo Pear Drops'. Detta är ingen smygreklam för Impecta ;-))
Bohuslän-Dalslandskretsen inom STA anordnar riksmöte i Uddevalla 17-19 juni nästa år, ingen sommardröm kanske, men en trädgårdshändelse som jag ser fram emot.
Under 1980-talet var jag väldigt förtjust i att odla grönsaker. Under 1990-2000-talen tog perenner, buskar och träd över men nu är jag snart tillbaka till 80-talets passion med att kunna skörda egenodlade grönsaker, plocka stora buketter av luktärter, astrar, ringblommor och zinnior.
Att uppleva många soliga och varma dagar tillsammans med barn, barnbarn och goda vänner under körsbärsträdet, få sand mellan tårna

och många, många lata ensamma stunder på klipporna med en bra bok är kanske något som bara kommer att finnas i just mina drömmar, men att ha möjlighet att drömma kan ibland vara nog.
Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Drömma ska man aldrig sluta göra och jag hoppas att dina sommar drömmar slår in :)

  SvaraRadera
 2. Å ligge på svaberget ser veldig fristende ut! Jeg gleder meg til sommeren!

  SvaraRadera
 3. Ja alla dessa drömmar man har och jag hoppas din går uppfyllelse till sommaren.Att odla grönt och äta direkt från land och växthus finns inget som slår det...längtar till jag får äta solvarma tomater igen
  Önskar er en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Underbara sommardrömmar, hoppas de alla slår in! Härligt att ligga där på klipporna med en bok... Så skönt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen härligt med sommardrömmar och det har varit så inspirerande att kika in hos alla och titta på allt vackert runt om i vårt avlånga land samt vad alla har för planer inför säsongen.
  Jag har inga klippor att ligga på under lata dagar men däremot sand. Hoppas du får njuta med många goda vänner i sommar, äta mycket gott ifrån köksträdgården och plocka ljuvliga buketter.
  Allt gott
  Milla

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder och drömmar som förhoppningsvis slår in.
  Härligt med egenodlade grönsaker.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Man måste ha drömmar av olika slag och intresset för olika saker varierar också från år till år. Det är det som är tjusningen med allt egentligen och drömmar kostar inget. Det är bara roligt att planera något oavsett om det blir av eller inte. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera
 8. Härliga sommarbilder och -drömmar :) Gillar bredden... Sen fick jag datumen på riksmötet, har så smått börjat fundera på det och om jag ska försöka delta, vilka växter jag kan kruka...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera