måndag 21 december 2015

Paus i julstöket.

Skall strax lägga in sillen men först en liten paus, en kopp kaffe framför datorn. 
Planeringen av nästa års odlande har börjat. Har ännu inte inventerat vad jag har kvar i fröväg eller bestämt mig för vilka grönsaker jag skall satsa på till våren men det är en skön avkoppling att med datorns hjälp drömma sig bort en stund.
De flesta av fröerna köper jag från Runåbergs Fröer. Ekologiskt odlade och i väldigt vackra påsar.

Vi har inga stora odlingar men fortfarande finns egenodlad purjolök och kålrabbi kvar i kylskåpet.

5 kommentarer:

 1. En dag ska jag ha ett eget grönsaksland, härligt att kunna odla egen mat men ännu är motivationen inte riktigt på topp för den typen av odling. Det kommer förhoppningsvis :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt med pauser och allra helst dem som man kan drömma sig bort på. Jag sitter själv och drömmer om sådderna till nästa år. Purjolök står på min önskelista. Jag har inte sått det innan så jag ser fram emot detta.
  Ha en fortsatt skön kväll :)

  SvaraRadera
 3. Tar också paus antingen framför datorn eller i soffan med en tidning:) Har börjat bläddra i Impecta....
  Fint pyssel med insektshotellen!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Visst är det rogivande att försjunka i frösortiment och spännande växter. Faktum är att man ju inte alls behöver ha så stora odlingar som många tycks tro, för att till stor del vara självförsörjande såtillvida man inte lever av bara potatis.
  Jag brukar komma till ro med fröerna nånstans i mellandagarna. I år är det så konstigt att jag inte ens har höstsått ännu på grund av milda vädret. Verkar bli efter jul i år och det har inte hänt förr.
  Ha det så gott i helgerna
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testade höstsådd för första gången förra året men inte var det mycket som kom upp. Kanske var jag för tidigt ute, minns att du trodde så, eller så var det sniglarna som åt upp de små bladen så fort de kom ovan jord. Skall kanske göra ett nytt försök efter nyår om inte jorden hinner frysa till.
   Allt gott till dig också.
   Birgitta

   Radera