torsdag 26 november 2015

På väg hem, del 8, sista delen av sensommarresan till Norrbotten. Hemma hos Berit.

Många bloggare och alla andra flitiga 'nätaktivister' när det gäller trädgård vet vem Berit är, det är jag övertygad om och skriver jag My Rented Garden så tror jag att alla som är trädgårdsintresserade vet precis vem jag menar. Hos Berit bodde vi två nätter under hemresan från Tärendö. God mat, portersteken skall jag försöka efterhärma under helgen som kommer, och i hennes trädgård fanns precis som hos Aino, Georg och Ulrika många både spännande och vackra växter.


Mobilen som satt i ögonhöjd när jag kom ut på bron en tidig morgon. 


Älggräset på bilden heter Filipendula multijuga 'Hjordis'. Hemma blir 'Hjördis' knappt en decimeter hög och här är den mer än en halv meter över marken.Berit är en verklig växtsamlare och i hennes fina trädgård fanns så mycket att se och uppleva. 
Jag låter även här bilderna tala för sig själva, nästan i alla fall.


Anemonopsis macrophylla 'White Swan' hade börjat blomma. På en plantmarknad i Danmark för några år sedan hittade även jag en sådan. Den planterades i trädgården, vissnade ner och gick till vila på hösten men visade sig aldrig mer.
Beesia culthifolia är en perenn jag aldrig tidigare träffat på. Den har mycket vackra blad och skira små vita blommor. Berit fick många glada skratt när jag kommenterade olika växter i hennes trädgård med att en sådan har jag också haft. En som nu går under namnet 'harvariti', en som en gång varit (funnits) i trädgården men som numera är död.Trädgårdsmänniskor är mer än givmilda. Alla växter vi hade med från Piteå är ännu inte planterade i trädgården utan står på tillväxt i grönsakslandet eller får vila i bänken över vintern. Tack alla för ett par riktigt roliga trädgårdsdagar...


3 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt trevlig resa. Saknar Berits bloggande, men förstår att hennes trädgård måste vara en upplevelse. Tjärnen är ju helt underbar, bland det vackraste jag sett!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes bloggande saknar jag också och när det gäller tjärnen kan jag bara hålla med dig.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 2. Tack själv för underbara dagar med er som innehöll många skratt och mycket ny kunskap.Har inte sett du lagt ut om min trädgård men alltid kul att se sin trädgård genom andras ögon.
  Ja jag vet det där om bloggandet , kommer snart tillbaka men jag har behövt denna vila från den .
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera