måndag 27 juli 2015

Lite av en krukfavorit

har Sagina x hortensis blivit den här sommaren.
Den mattbildande trampnarven planterade jag i krukan förra sommaren. Friskt grön har den varit hela vintern och sedan början på sommaren har den varit täckt av små, små vita blommor. 

'


Många har den mellan stenplattor eller som kantväxt. Trampar man på den håller den sig låg och kompakt. Det skall bli spännande att se hur länge den håller sig fin i kruka för där är det nog bara en och annan insekt som traskar omkring. 


11 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert med trampnarven till den rostiga krukan !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Åh så söt! Du är fenomenal på att hitta de där lite udda växterna :) Passar ju verkligen bra mot den rostiga krukan :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Aha! Är det så den heter. Tror att jag har den i min trädgård. Den dyker upp när jag är på semester och inte rensar. Jag har försökt flytta den ibland men det gillar den inte. Nu har jag den i min gång av träribbor. Får väl se till att gå där lite ofta så den håller sig låg för den är ju charmig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna lär inte sprida sig med frö. Om jag läst på rätt är den en hybrid som är steril. Här i rabatterna dyker det precis som hos dig upp någon slags narv men jag tror det är krypnarv, Sagina procumbens. Ett riktigt ogräs som kommer överallt, tycker jag.

   Radera
 4. Så fint! Vilken bra idé att lyfta upp den från marken och plantera i en fin kruka. Ett tips jag ska ta efter.

  Ha det fint
  Anna

  SvaraRadera
 5. Riktigt fint med den låga vit blommande och den läckra rostiga krukan! Är det svetsaren som varit i farten där också:) ?
  Undrar just om det är trampnarv Tage Andersen har i sina krukor...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. trampnarven är gullig och tänk vad fint att ha sådant mellan plattorna. jag försökte för många år sedan men fick ge upp, skulle tro att härdigheten inte rävker för norr. Ha det bäst!/Monica

  SvaraRadera
 7. Mycket vacker kombination :) Kan Sagina växa vilt som ogräs eller är det en släkting tro? Jag har något som dyker upp överallt i grus mm och i växt och 'blad' ser ut som din. Men blomningen... ..den är nog mera gulgrönt intetsägande.

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en slags narv som dyker upp nästan överallt men jag tror det är krypnarv, Sagina procumbens. Ett jäkla ogäs.
   Birgitta

   Radera
 8. Vilken fin blogg du har. Så intressant. Trampnarven är vacker liten växt. I min trädgård sådan växt har funnit sigsjälv mellan stenplattor.

  SvaraRadera