söndag 10 juni 2012

Gul vallmo i massor


såg jag i en trädgård i Danmark i början på veckan. Ogräs tycker säkert många (även jag) för den sprider sig med snabb fart. 
I den här trädgården fanns det gott om utrymme och den fick lov att ta stor plats. Jag som nästan alltid väljer bort gula blommor i trädgården blev riktigt förälskad.

13 kommentarer:

 1. Jo, du den förökar sig VÄLDIGT bra! Drar upp varje vår alla plantor, likväl så finns det gula och orange blommor uppstickandes ÖVERALLT här! Vackra är de, men jag tycker det blir FÖR mycket av dem!
  ha det gott! Lena

  SvaraRadera
 2. Vallmo är snyggt den här tiden.Hos mig blommar den överallt ! När den blommat över tar jag bort alla "ruggar".

  SvaraRadera
 3. I don't have many yellow flowers in the garden either, except for my iris. I think those ones look especially nice because of their location. They nestle under the shrub that appears to have off white or pale yellow flowers, and look great together.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar faktiskt gula blommor det är som solens färg. Jag planterar gärna in lite rött när jag har en gulblommande växt det blir ganska fint.
  Vallmon är ju ganska frövillig så det gäller att nypa bort kapslarna det kan ju bli förmycket av det goda.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Mmmm.. riktigt vackert tycker jag!
  Ja vad är det med gula blommor som gör att man inte planterar dem i trädgården. Älskar ju rapsfält, smörblommeängar, diken med maskrosor. Tycker att de lyser som solar och gillar dem jättemycket!De enda gula som finns i min trädgård är några påskliljor och lite dagliljor.Hmmm..konstigt!Ha en go vecka! Torprosen

  SvaraRadera
 6. Tycker om den enkla vallmon bäst av alla. Till och med gul!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Jo den var riktigt snygg! Men som sagt även jag ser den som ogräs och lämnade den gärna kvar där den var:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Ja, den hoppar omkring på min lilla radhustomt och även på landet. Jag tycker den är vacker i rätt miljö. Det bästa är att ta bort de vissna blommorna innan de hinner bli frön.

  SvaraRadera
 9. Trevlig är den verkligen. Om jag lyckas hitta ett litet reservat där den får bete sig som den vill är den hemskt välkommen till mig också. Kanske intill hönshustrappan? Hmmmm...

  SvaraRadera
 10. Jag har gott om plats och älskar mina vallmo, orange och glada är de. Försökte i flera år att få sibirisk vallmo att etablera sig men den ville inte. Nu har jag den engelska i stället och den dyker upp lite här o där, ofta välplacerat men ibland blir det fel och då drar jag upp den.

  SvaraRadera