onsdag 4 december 2019

Det finns inget dåligt väder


sägs det och ibland håller jag med om det. Särskilt när Kersti och västgötaspetsen Greta kommer förbi och hämtar upp mig för en skogspromenad. Vi går ut oavsett väder och hinner inte gå särskilt långt innan någon av oss utbrister:  - Så härligt!
Efter en sådan skogstur blev jag för ett tag sedan kvar ute i trädgården fast det duggregnade, lusten att fixa lite inför advent dök helt plötsligt upp trots vädret.


I år föll jag för en bock i granris på Tjolöholms Julmarknad men nästan allt annat utepynt har jag hämtat på landet. 


Med några smågranar, 


lite blåbärsris, 


kvistar av en och gran 


och mossa kommer man långt tycker jag som älskar det naturliga pyntet, i alla fall ute, men de numera ganska så gamla pepparkakorna i lergods var jag bara tvungen att hänga upp. 


Veckans tema i TrädgårdsFägring är När jag inte vill gå ut.

Just nu när inte trädgården lockar med annat än en snabb runda runt huset eller en tur till komposten läser och stickar jag. 


Håller på med två jumprar i Bohusstickning till mina svärdöttrar och det är en stickning som är svår att lägga från sig, särskilt när det gäller oken. Den till höger heter Blå Blomman och den till vänster Blå Dimman.

Det mörknar tidigt och jag njuter av det och att inte behöva rensa ogräs, vattna krukor eller ansa perenner och rosor men det behöver nog inte gå så långt in i januari förrän lusten infinner sig igen, hoppas jag iallafall.

Ha det gott!

12 kommentarer:

 1. Hei Birgitta. Her rekker vi ikke lengre hjem fra jobb før det har blitt mørkt, så det er helt klart innekos som teller :-)) Men vi smetter ut i helgen for hente inn kongler og annet som skal være med inn og lage julestemning. Jeg elsker førjulstiden. Ekstra kjekt når barnebarna kommer på besøk og er med å lage julegaver og dekorasjoner :-)) Ønsker deg en flott adventstid!

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta!
  Det naturliga är nog finast, fina små granar och en härlig bock. Tröjorna är riktigt vackra, de kommer att bli uppskattade. Stickade tröjor till barnen i samma färgskala som den till höger, när de var små. Blev intresserad av att läsa om Bohusstickning. Är det mönstret som är speciellt, för att få kallas Bohusstickning?
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack Marika, mer info om bohusstickning hittar du här https://www.angoragarnet.com/se/bohus-stickning/om-bohus-stickning-20376908
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
  2. Tack! nu har jag lärt mig något nytt.
   Trevlig helg!

   Radera
 3. Du har rätt Birgitta. När man väl kommer ut är det härligt. Promenader funkar ju men trädgården är alldeles för blöt för att göra något vettigt. Bra att det finns så mycket intressant att sätta händerna i nu på vintern. Väldigt vackert mönster på tröjorna.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 4. Så jättefin granris bock du hittat! Härligt med vänner som drar ut en oavsett av väder. Måste nog säga att novembervädret inte lockat ut en speciellt mycket.
  Så vackra tröjor du stickar. Jag stickar också den här årstiden,två riddari tröjor har det blivit nu . På sommaren hinner man ju inte med det, men nu är det härlig avkoppling. Ska också kika in på länken ovan om bohusstickning.Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Enkelt og meget smukt! Intet overgår det naturlige julepynt, det svære er at begrænse sig, men den disciplin mestrer du til fulde.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 6. Finaste pyntet kommer absolut från naturen. Kul sätt du använt kornellen på. Jag har satt en buske i utkanten av trädgården enkom för att kunna knipsa grenar.
  Idag ska jag som du ge mig ut i blötvädret och blåst på tvären, men i skogen är det nog lugnare.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Håller med - väl ute är det underbart! Jag har en stickad 'hatt' med brätte och då kan det regna ganska bra men fortfarande vara skönt ute.

  Ditt naturliga pynt är underbart och helt i min smak. Har också stickat på sistone men enfärgat fast med mönster. Letar ofta engelska mönster eftersom så många svenska är raka bitar på grova stickor - jo jag förenklar ;) Just nu ett mönster från Rowan - Rockaway. Den är rolig att sticka och Sandnes silkealpaca skön att sticka i :)

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 8. Smukt og enkelt med den naturlige julepynt, men bukken er nu også fin!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 9. Ja det gäller att tänka positivt och bara vila! Härligt inlägg :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 10. Så vackra jumprar och härliga färger. Själv stickar jag "pulsevärmare", flätstickning. Har provat sticka med flera färger men det går inte.

  SvaraRadera