lördag 21 april 2018

Fort går det, ja nästa för fort just nu.


Jag njuter av att återigen få uppleva våren. Igår på skogspromenaden blommade vitsipporna, de som för 10 dagar sedan inte ens fanns tillstymmelse av och småbjörkarna visade gröna knoppar. Kerstins kommentar under skogsturen, har jag inte glömt. Den har liksom bitit sig kvar i minnet. 
- Härligt, nu har vi fått uppleva allt detta fina en gång till!

I trädgården har det de sista dagarna varit som en färgexplosion. Från snödropparnas lågmälda grönvita toner till blommor i alla regnbågens färger.
Har slutat längta, tror jag i alla fall och tycker det känns väldigt bra. Försöker njuta av allt som dyker upp och blåsipporna är just nu helt oemotståndliga. Det är så roligt att plantorna trivs på norrsidan den lövfällande häcken vi har mot söder. Eftersom jag inte tycker om vita namnlappar gräver jag nästan alltid ner dem bredvid plantan så de inte syns. Nog är det extra roligt när en sådan 'lapp' dyker upp. 


När Agneta och Monica var här på besök för första gången för ganska så många år sedan, 2013 enligt dagboken, fick jag en blåsippsplanta som jag planterade och så gott som glömde bort men nu under våren har namnlappen frusit upp, 


plantan blommar för fullt och jag önskar att boken Linnés Lapplandsresa fanns i min bokhylla.

Blåsippsfröerna jag samlade in och sedan strödde ut, på tomma platser under häcken, förra sommaren kommer nu med sina hjärtblad och bildar bitvis nästan en grön matta.En del av frösådderna blommar redan andra året och i år har flera sådana fröplantor (hybrider) dykt upp med sina första blommor. Skall bli spännande att få följa dem och se vad det blir av dem.


Har idag ibland legat platt på marken tillsammans med en gammal aluminiumkastrull som stöd för kameran och som stöd för mig för att ta mig upp och prisat trädgårdsbyxorna med fickor för knäskydd. 
Nu har jag också anslutit mig till TrädgårdsFägring, en samlingssida för trädgårdsbloggar. Det tog tid innan jag förstod att Blommig Fredag inte fanns längre. En fin samlingssida som jag saknat men TrädgårdsFägring har säkert minst lika mycket fint att bjuda på.

Fortsatt trevlig helg och skön vår!


10 kommentarer:

 1. Javisst är det väl en härlig tid nu med alla blåsippor. Här är det ett rejält blåsippsår kan jag konstatera. Det lyser blått i alla backar. Så roligt att det fungerat med fröerna du strött ut. Och den nedersta bilden är helt magisk!

  Önskar dig en fin söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anita! Kan det vara den relativt stränga vintern som fått fart på blåsippsblomningen? Oavsett vad - är blomningen helt fantastisk i år.
   Ha det gott och trevlig helg!
   Birgitta

   Radera
 2. Fantastiskt! Det är verkligen ett vårtecken när trädgårdsfolket går ner på knä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårtecken och vårtecken, när ryggen protesterar finns inget alternativ.
   Trevlig helg!
   Birgitta

   Radera
 3. Hej Birgitta!
  De är så fina i alla färger. Såg de första vitsipporna igår, de har inte slagit ut hos mig ännu, och det är bra, då får jag njuta av alla fina vårblommor lite längre.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det sipptider nu. Blåsipporna snart överblommade här men vitsipporna kommer för fullt.
   Trevlig helg!
   Birgitta

   Radera
 4. Så vackert med alla dina blåsippor, en riktig vårens budbärare. Helt underbart att det äntligen blev lite vårlikt, hoppas det fortsätter så, fast det får inte gå för fort. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att kyla och snö är borta för den här gången. Lite kallt har vi haft ibland men våren smyger sig fram ändå.
   Trevlig helg!
   Birgitta

   Radera
 5. Härlig tid och helt ljuvliga bilder...
  Önskar dig den bästa av helger!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig! Hoppas helgen blir så fin den bara kan.
   Bästa hälsningar
   Birgitta

   Radera