söndag 22 november 2015

Runda former

var fredagens tema i Blommig Fredag och jag hade under några dagar veckan som gick funderat på vilka bilder jag skulle visa men tiden räckte inte till.Runda boxbomsklot finns det många av i vår trädgård och gräsmattan, den lilla vi har, är också ganska så rund i formen. 
Runt är också soluret, 
det som står på en sockel av brons och som som svärfar murade upp ett fundament till strax efter han fyllt 50 år 1962. Soluret har skador av rost men är ändå både en fin skulptur och en tidspåminnare. Sommaren 1967 besökte jag det vi numera kallar vårt 'land' för första gången.

Nog går tiden fort, snart är det återigen fredag...

10 kommentarer:

 1. Alla dessa vackra boxbomklot väcker sånt habegär hos mig. Verkligen fin trädgård du har.

  Allt gott
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Vintergröna klot, och då allra helst buxbom, är den ultimata basen i en trädgård i mina ögon. Din gamla solur är superfin, särskilt i den där miljön.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 3. Som svuren nostalgiker tycker jag så mycket om när man värnar sådant som efterlämnats av någon anhörig. Det roliga är att ni har haft "förstånd" till att förvalta vad ni fått. Du går som ett fe med trollspön och förvandlar allt till något utöver det vanliga.

  /Anja
  ps
  Hoppas att det inte var någon pik till mig på FB ang. "hen". Det skulle antagligen blivit en helt annan diskussion om det skulle framkommit att det handlade om ett instagraminlägg. Jag står för mina åsikter med den reservationen att de är inte alltid noga genomtänkta och då är jag beredd att ändra mig ;-)!
  ds

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt klot du har.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder från din fina trädgård!! Gillar verkligen alla dessa klot, rost sakerna och inramningen av trädgården!!! . Har börjat forma några klot själv, men dom är fortfarande pytte pytte små.
  Önskar dig en fin vecka:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vackert med alla klot. Kan tänka mig att det ger trädgården en extra dimension på vintern också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Hej !

  Så vackert, buxbomskloten ger verkligen struktur till trädgården och soluret bidrar på sitt sätt, även känslomässigt förstår jag.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 8. Fina klot.
  Hade två stora av idegran på föra stället. Minns hur nöjd jag var efter klippningarna. Vintertid kom formen fram bäst med snön på.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Så fint du har det, med härliga små klot.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Tiden, tiden... Men nu ska jag försöka hänga med igen. Till våren ska vi anlägga en ny stor rabatt och jag kommer att lusläsa din blogg efter tips på lämplig buskar, perenner och gräsarter! Det kanske blir något bollformat också, vi får se.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera