torsdag 22 oktober 2015

Plötsligt händer det

är veckans tema i Blommig Fredag.

Och nog är det så alltid.

Helt plötsligt har daggrosens nypon fått en färg som passar så fint till de grågröna bladen


och när man upptäcker strimlönnens, Acer pensylvanicum, fina frukter sker det också plötsligt.
För att inte tala om gräset, det där oansenliga som jag inte ens minns namnet på, som står i krukan vid yttertrappan hela året och som är så fint när det blommar. 

Glasbärsbuskens, Callicarpa bodinieri var. giraldii 'Profusion', lila små pärlor brukar sällan komma plötsligt för de kikar jag efter redan i början på oktober. 

De tillsammans med tidlösa och jätteverbena är trädgårdens primadonnor nu i oktober. Den lila färgen är så fin tillsammans med alla de olika höstfärgerna.

Fler inlägg på temat hittar du här.
Trevlig helg!

14 kommentarer:

 1. Glansbär är något jag saknar här. Passar på att titta på dem när jag är på gynnsammare ställen. Hade en strimlönn, men den gillade inte stället. Innan dess hade den satt frö och nu finns en decimeterhög avkomma.
  Daggrosen är ljuvlig, med alla sina färger. Allför invasiv för min del.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hade ingen aning om att strimlönnen hade så vackra frukter! Glasbusken klarade sig hos oss ett ex antal år men den trivdes nog inte så bra, överlåter till andra att odla denna skönhet :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Daggrosens nypon har underbar udda färg tycker jag. Glasbäret gillar jag också men tyvärr gillade den inte vår trädgård så nu har vi inte den längre. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker färg på nyponen, och fin bild på lönnen.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Å, vilka fina näsor på strimlönnen. Blir alldeles förälskad!
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 6. Jag har börjat gilla gräs, får nog ta mig en funderare på det i nya rabatten som ska bli.Så fint du skriver och fina bilder jag njuter av din höst
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert att glädjas över. Strimlönnen har jag aldrig förr sett, gillas skarpt! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 8. Fina bilder - trädgården förändras snabbt och ibland oväntat så här på senhösten så det gäller att hänga med. Har nu förstått detta med "blommig fredag", nästa vecka anammar även jag konceptet! Bästa hälsningar Anna

  SvaraRadera
 9. Vakre høstbilder :-)) Jeg trodde min glassbærbusk var død etter vinteren men heldigvis kom den med friske blader litt ut på våren. Men ingen bær i år dessverre. Fin helg til deg!

  SvaraRadera
 10. Vacker bild på strimlönnen!! Min har redan tappat alla blad och hängen. Gör ett försök att så några, kanske kan något ta sig till våren.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder o vad läcker den där Strinnlönnen verkar! Havdet gott o trevlig vecka, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 12. De små lila frukterna i all ära, ja du ska veta att jag otroligt gärna vill få såna, men strimlönnens frukthängen var såå vackra. Har spanat efter frön i exemplaret jag hade i flera år men tyvärr.. Men hittade frön på en lönn i Kina istället.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera