fredag 24 juli 2015

Textiltryck - vem är H Holm?


Precis som med en trisslott kan en snabbtitt ibland ge vinst. Därför besöker jag gärna de loppisar som jag känner till när jag ändå har vägarna förbi.
Att stöta på en bit av ett tryckt tyg, Charabang av Aune Laukkanen för Almedahls är minst lika roligt som att på trisslotten skrapa fram en ny lott.

Det händer inte ofta att har jag turen med mig, i alla fall inte när det gäller trisslotter för jag köper nästan aldrig några, men sist fann jag många tryckta roligheter på min favoritloppis i Göteborg och en del av dem skulle jag gärna vill veta mer om.Själv tror jag att dessa tabletter kan vara designade av Johan Lindström. Textilformgivare och konstnär som levde mellan åren 1927-2013. Men jag skulle gärna vilja veta om det stämmer och vad i så fall mönstret heter. På baksidan finns del av ett ord 
- hållskassabok.
Vem som designat och tryckt dessa två helt underbar bonader eller små tabletter skulle jag också gärna vilja veta. I ena hörnet står det GE och i det andra H Holm.
Har tidigare här på bloggen lagt ut bilder på textilier som jag önskat mer information om och fått svar.

- Åh, jag blir så stolt. Det är min mormor som gjort handduken en gång i tiden. BoWa, Bodil Wallman.

- Hon var visst min mormors faster;-) Det är inte lätt att hålla reda på släktbanden ;-) skrev Anna i december 2011 angående Emma Wiberg.
http://ljuva50tal.blogspot.se/http://ljuva50tal.blogspot.se/

Hoppas nu någon hör av sig när det gäller GE och H Holm!

6 kommentarer:

 1. Riktigt Birgitta, mönstret på dina tabletter (med kaffekopparna) står Johan Lindström
  som designer för och det heter "Saker och Ting"
  MVH Ingalill

  SvaraRadera
 2. Kontakta Nordiska Museet. Det är där vi har vår samling av folklig textil och även konstvetare/etnologer som kan svara!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall jag göra, tack för tipset.
   Birgitta

   Radera