onsdag 23 december 2020

God Jul! En Riktigt God Jul, trots allt...

Någon familjejul blir det inte här hos oss i år och ingen julgran heller. För första gången i våra liv skall min man och jag fira jul tillsammans helt själva.   


Inga köttbullar, prinskorvar eller revbensspjäll, de har vi valt bort. 


I stället blir det några olika sorters egna sillinläggningar, hemmagravad lax, Janssons frestelse, grönkålspaj och en liten ugnsbakad skinka. Att vi trots att vi bara är två inte köper något färdigt beror på att det ibland är ganska roligt att laga mat tillsammans men också för att vi tycker det 'egengjorda' smakar så mycket bättre än det färdigköpta. Skall det vara en god jul så skall det, oavsett Covid19. En snaps till sillen är ett måste så klart, trots att den inte är egentillverkad, men god ändå...




I dag sken äntligen solen så provsmakningen av skinkan skedde i skogen. Skiner solen också i morgon kan det kanske bli en cykeltur trots att det är julafton. 

Nog har vi en jul då inget är sig likt men finns det liv finns hopp! 

Önskar Er alla En Riktigt God Jul! 



4 kommentarer:

  1. Jag hoppas solen skiner hos dig idag också. Vi vaknade till en gnistrande morgon och tog en lång morgonpromenad och såg solen gå upp.
    Det låter som en lugn och mysig jul som ni ska fira, detta speciella år.

    En riktigt God Jul till dig!
    Anita

    SvaraRadera
  2. Hej Birgitta!
    Vi trodde det bara skulle bli vi två, men dotterns smittspårnings test kom med ett svar idag på Julaftonen, positivt för henne och oss, så vi kan fira Jul tillsammans. Jag har pyntat mer och tidigare än förut, behövde ha det lite mysigt runtomkring mig. Dina julgranskulor är så fina så de syns bättre utan en gran.
    Ha en riktigt God Jul!
    /Marika

    SvaraRadera
  3. Hej Birgitta,

    Ja det är nog många som får fira jul på nytt sätt i år. Man får försöka fokusera på det positiva det kan föra med sig. Provsmakningen av skinkan i skogen låter ju härligt och vilken julklapp att solen valde att titta fram just då!

    Hoppas ni får en God Jul (om än annorlunda). Ulrika

    SvaraRadera
  4. Visst är det så... ..det är kul att laga tillsammans och eget är alltid godare. Hoppas ni fick en fin cykeltur idag :) Och vilket väder vi fick till slut :)

    God fortsättning på Julen! Carina

    SvaraRadera