lördag 22 december 2018

Den nästan blyga och skira iskonvaljen


är min favorit bland julblommorna 


men hur jag än försöker gulnar de flesta av knopparna och jag vet inte vad det beror på. 
Har placerat plantorna ljust i lite fuktig jord och nästan varje dag duschat knopparna med vatten men det hjälper inte i år heller. Hur gör ni för att få alla liljekonvaljknoppar att slå ut, dofta och visa sina små klockor lagom till julhelgen?

Här har vi tagit det lugnt med julpyntandet i år, ingen julgran, 


men sedan 1991 har det inte varit jul utan tomten med fågelholken så han finns på plats i år också tillsammans med de gamla julljusstakarna 


och på plats finns också de gamla garntomtarna med lackskor 


och trätomtarna från 1940-talet. En av, i mitt tycke, glansperioderna i hemslöjdens historia.


Glasburkar 


och krukor har i dagarna fått nya hyacinter vars knoppar börjat visa färg och verkar kunna slå ut och dofta på julaftons morgon.


Nu under senare delen av december har jag delat julbestyren med 4:de delen av Jens Henrik Jensens böcker i Oxenserien. Har under året som gått läst alla fyra delarna och de är utan vidare de bästa spänningsromaner jag läst på länge.

God Jul är veckans tema i TrädgårdsFägring och med detta inlägg önskar jag er alla en Fröjdefull, Glad, Njutningsfull, Rolig, Skrattsmittande och Spännande Jul!

Birgitta

5 kommentarer:

 1. Underbara dekorationer och jag håller med dig om oxen-böckerna. Har inte läst fyran ännu men nu har man ju några slöa dagar framför sig. God jul!

  SvaraRadera
 2. Härliga julsaker och bra boktips :) Ha nu en fortsatt fin julhelg...
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Så fina juldekorationer du har!
  GOD FORTSÄTTNING/Susie

  SvaraRadera
 4. Hej, hej Birgitta!
  Inte vet jag hur det ser ut hemma hos dig när du inte "tar det lugnt" med julpyntet. För mig ser det ut som riktigt rikligt pyntad julhem. Dina vackra kulturhistoriska saker har en sagoskimmer över sig. Måste älskas av dina barnbarn.


  Önskar dig och Sune god fortsättning!

  ...zzz...Anja

  SvaraRadera