söndag 30 april 2017

Ninfa, en dröm som nu gått i uppfyllelse.

Ända sedan jag för många år sedan såg ett avsnitt av Gröna Rum där Gunnel Carlson och Karin Berglund vandrade omkring i Ninfa har ett besök där stått högt på önskelistan. Vi, min man och jag, har under veckan som gått varit i Italien och tittat på trädgårdar och de knappa två timmarna bland rosor, ruiner, skuggor, träd och vatten i Giardino di Ninfa blev precis som jag hoppats och trott, resans höjdpunkt. 
Mer faktainformation om trädgården hittar du på nätet. Här på bloggen kommer bara bilder från vårt besök, många sådana. 

Bilderna går att klicka upp om du vill ha bättre skärpa.

Under veckan vi varit borta har Cision rankat trädgårdsbloggar och nog känns det extra roligt att komma hem och få beskedet att Glädjekällans Trädgårdsblogg enligt dem är bland de tio främsta 2017.

Fortsatt trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Har ett svagt minne av det där programmet.. Det verkar vara ett fantastiskt ställe. Underbara bilder och säkert minnen :)

  Ha det gott! Carina

  PS. Grattis till placeringen

  SvaraRadera
 2. Oij, va fin gård, så lummig! Jag älskar de där mörkröda rosorna vid stenmuren <3 <3 Och bambun! Tack för dig! :) Ha en jättehärlig maj!

  SvaraRadera
 3. Dejlige billeder. Der ser ud til at være en helt speciel stemning på stedet.
  Flot placering!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Kan bara gratulera till detta fantastiska resmål, Ninfa är även en av mina drömresmål :) Fantastiska bilder, åh vad jag önskar att jag var där :) Grattis till placeringen! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Har också sett program om Ninfa, tror det var Monty Don som besökte Italienska trädgårdar. Det ser helt underbart ut. Förstår att det var en höjdpunkt. Gratulerar till utnämningen.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder du bjuder på! HUr kommer inspirationen därifrån påverka dig? Börja mura ruiner? Annat? Alltså, vad tar man med sig förutom själva upplevelsen av att ha varit där?
  Under alla omständigheter måste det ha varit alldeles omtumlande upplevelse och inspiration! Köpte du souvenirer?

  Ha det super!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Grattis till rankningen bland bloggarna :D
  Jag tror jag skrev nån annan dag att jag varit i Italien mycket. Det värsta är att det var innan jag blev trädgårdsfrälst!! Mitt dåvarande jobb hade leverantörer i Florens och jag åkte jämt. Flera gånger om året. Med familj och utan och jag har inte tittat på en enda trädgård...Bara vingårdar :) Hur tänkte jag??

  Härligt att se dina fina bilder av det jag missade!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Sagolik miljö och underbara upplevelser enligt bilderna.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Förstår att du är tagen av besöket. Så vackra bilder men atmosfären är förstås mycket mer påtaglig på plats. Det är min dröm också, att få se Ninfa.
  Grattis till bloggrankningen
  //Helene

  SvaraRadera
 10. Hej! Blev nyfiken på din blogg och trädgård efter våra dagar tillsammans i Italien. Vilka fina bilder du har på din sida och särskilt blåsipporna är ju bedårande!!! Så många söta variationer!
  Ska bli spännande att följa vad som händer i din trädgård.
  Och jag kan ju bara instämma i att Ninfa var helt fantastiskt!
  Må så gott och hälsa S!
  Kram från Annica i Småland

  SvaraRadera
 11. Måste ha varit en härlig resa, ser ut som en sagovärld. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera