onsdag 16 december 2015

Helgen som gick, den tredje adventshelgen,

var det milt väder, i alla fall under lördagen och då var vi ute min man och jag och fixade till i trädgården efter alla olika 'fiberkillar' som varit här.
Stenplattorna efter höstens källartrappsrenovering är ännu inte på plats och inte heller alla taklökar som just nu fyller upp tre stora brickor men plattorna norr om garaget är tillbaka och det är också 'finbordet', det som den inkrukade mörkbladiga heuchera och bergenian från Jonas står på.

I lördags hamnade även en liten gran där. Ännu är den utan ljusslinga och så blir det nog även i fortsättningen för när ljuslyktan är tänd och det är den ibland, behövs inte så mycket annat, vare sig julpynt eller liknande.

Tomten jag en gång fått från syster yster står så gott som alltid vid växthuset men vid  juletid får den flytta fram och just nu pryder den en av krukorna på trappan. Mossbevuxen och charmig! 
På tal om mossa. Istället för växter har jag satt björnmossa i några av utekrukorna. Bara klippt av mossan och stuckit ner den i krukan utan vare sig jord eller vatten. När februarisolen gör den brun är den lätt att slänga bort.

Först i år har jag lärt mig uppskatta de batteridrivna ledslingorna. Inga elsladdar behöver dras och batteridosan kan lätt stoppas i en plastpåse och smygas in i krukan under mossan. Några av slingorna, de lite dyrare tror jag, kan man ha på timer och då lyser de ett visst antal timmar under dygnet.
Klockorna i glas är nya/nygamla. Av de första, finns nästan inga kvar. De har gått sönder när granen de hänger i blåst ner från bordet. Snart är det heller inget kvar vare sig av den gamla rundbottnade kastrullen granen är planterad i eller själva granen, men både har hängt med i ganska så många år vid det här laget. I morse när jag drog upp rullgardinen var trädgården pudrad med snö och det behövs inte mycket av den varan för att lyfta fram former, få de gråbruna vinterståndarna att lysa upp och skapa julstämning.

Kråk och lingonriset i den rostiga krukan ser helt plötsligt exklusivt ut


och det gör glasklockorna i den lilla granen också. Att jag köpt alla dem för tio kronor i en loppisbutik var just då svårt att tro, även för mig.

4 kommentarer:

 1. Så ni har haft snö! Det har inte vi haft ännu, så olika det är. Så vackert du gjort med smågranar o mossa, de små klockorna är helt underbara :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Smakfullt och väldigt fint har du pyntat hos dig. Extra fint gör naturen själv när den pudrar dom vita:)
  Kul med björnmossan i krukor!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du har det med krukor och lagom pynt. Trädgårdstomtar är inte min grej, men din blir undantaget som bekräftar regeln. Supercharmig!
  Önskar mig också lite pudersnö, så vackert.
  Grattis till fibern, står också på önskelistan här, men inte mycket händer.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera